A. Navalnas apie kurioziškas įkalinimo sąlygas: nagi, kur čia pasirašyti, kad valgysite mano bulves?

  • Teksto dydis:

Rusijos opozicionierius Aleksejus Navalnas savo Telegram kanale pasidalijo įkalinimo įstaigos, kurioje atlieka bausmę, užkulisiais.

Pasak A. Navalno, kalėjimo zona yra kontroliuojama daugeliu būdų, tačiau trys iš jų – esminiai.

„1) grasinimas nužudyti/sumušti/išprievartauti; 2) tabakas; 3) maistas. Pastarasis yra plačiausiai naudojamas. Tai paprastas ir labai efektyvus būdas“, – rašė A. Navalnas.

Vyras tikina, kad 90 proc. įkalinimo įstaigoje praleisto laiko jauni kaliniai būna alkani. Daviniai dažnai būna nevalgomi, o galimybė gauti papildomą kąsnį yra „puikus administravimo svertas“.

„Jei esate ShIZO, viskas yra draudžiama. Čia nėra pasirinkimų – sėdi alkanas. Jei FCT, tada maisto galima nusipirkti už 5 tūkst. rublių per mėnesį. Net pagal įstatymus galite išleisti savo atlyginimą, o valgykloje nusipirkti gatavą maistą neribodami sumos. Bet visa tai man nustojo galioti, įstatymas man negalioja. Jie sakė: „5 tūkstančiai per mėnesį, taškas“.

Čia nėra pasirinkimų – sėdi alkanas.

Opozicionierius paaiškino, kad matematiškai 5 tūkst. per mėnesį niekaip neužtenka norint žmogiškai maitintis.

„Tūkstantį atidėkite muilui, skustuvams ir visokioms higienos priemonėms. Likę 4 tūkst. dalijami iš 31 dienos. Pasirodo, 129 rubliai per dieną maistui“, – rašė A. Navalnas.

Teigiama, kad už tokią menką sumą valgykloje galima nusipirkti du virtus kiaušinius kartu su keliomis virtomis bulvėmis. Tačiau tai kalėjimo sąlygomis irgi didelis pagerėjimas.

„Duokit virtą kiaušinį, kurį sutrupinsiu į košę, ir pasijusiu kaip Michelin žvaigždute įvertintame restorane“, – ironizavo A. Navalnas.

Imtasi dar papildomų priemonių, siekiant Kremliaus režimo priešą palaužti galutinai.

Nagi, kur čia pasirašyti, kad valgysite mano bulves?

„Maistas buvo priverstas pirkti mėnesį į priekį. Bet ką daryti, jei pusę mėnesio esi ShIZO, o ten viskas uždrausta?“ – klausė A. Navalnas.

Teigiama, kad anksčiau galiojo taisyklė, jog jei kalinys negali nusipirkti maisto, rašomas pareiškimas ir valgykla maisto negamina. 

Situacija pablogėjo, kai atskleista, jog Federalinė bausmių vykdymo tarnyba vagia pinigus ir maistą vykdant pirkimus. Pagal naujas taisykles ShIZO maistą vis tiek turi gauti, tačiau jiems maisto neduodama. Jis tiesiog parodomas, o paskui išmetamas dėl pasibaigusio galiojimo laiko.

„Tai atrodo taip. Atsidaro durys. Yra policininkas su paketu: „Navalnai, gauni nupirktus produktus. Taigi, virti kiaušiniai, pasirašykite. Mes juos išmetame, jų galiojimo laikas baigiasi. Žiūrėk, dar turi bulvių ir ryžių. Perdirbsim, rytoj vis tiek bus sugedę. OU! Ar tai tavo bandelė? Ar pirkai atostogoms? Tu gyveni nuostabiai. Pasirašykite čia, kad gautumėte bandelę, o čia – už jos sunaikinimą. Greitai gendantis produktas!“ – rašė A. Navalnas.

Taigi, pasak opozicionieriaus, kaliniai išleidžia visus pinigus maistui, jo negauna, tačiau pamato ir dar pasirašo už jo sunaikinimą. 

„Iš pradžių piktinatės ir baksnojate į įstatymą, tada apeliuojate į sąžinę, tada šaukiate ant policininkų. Ir tada jūsų charakteris yra užgrūdintas. Ir jūs suprantate kalėjimo koncepcijų, smerkiančių perdėtą domėjimąsi maistu (tai vadinama žarnyno ištvirkavimu), išmintį. Ir jau abejingiausiu žvilgsniu sakote kalėjimo prižiūrėtojams: „Nagi, kur čia pasirašyti, kad valgysite mano bulves?“ – liūdnai juokavo A. Navalnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Inkšcia gaidelis ir nebekudakuoja jau ...kur dingo jo visas narsumas ? Tik nesuprantu, kodėl kalejime jam leidžia naudotis internetu ? Gal specialiai, kad galėtų visiems pasiskųsti vargana dalia ? Na ką gi, kiekvienam pagal nuopelnus....

RICHARD

RICHARD portretas
RUSKYNAS AMZINAI TAS PATS;;;AR PRIE ULJANOVO;AR PRIE DZIUGASVILIO:::NAVALNAS JU AUKA

Anonimas

Anonimas portretas
Tai didvyris.Tokiems žmonėms tik pagarba visos pažngiosios žmonijos.Teroristė viską gali.Jau įrodė Ukrainoje žudikė,prievartautoja,vaikų grobikė ir griovėja civilizacijos ir kultūros.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių