Naujo viruso protrūkis Azijoje aptemdė Naujųjų metų sutiktuves

Kinijoje prasidėjęs naujo viruso protrūkis aptemdė Azijoje naktį iš penktadienio į šeštadienį sutiktus Naujuosius metus pagal mėnulio kalendorių.

Naujųjų Žiurkės metų sutiktuvių iškilmės šeštadienį buvo atšauktos didžiojoje žemyninės Kinijos dalyje ir apribotos Honkonge, kur gyventojai pastaraisiais mėnesiais taip pat buvo veikiami didelių protestų prieš vyriausybę.

Vis dėlto naujasis koronavirusas, giminingas 2002–2003 metais šimtus gyvybių nusinešusio ūmaus kvėpavimo takų sindromo (SARS) sukėlėjui, ne visus atgrasė nuo apsilankymų šventyklose, bet daugelis žmonių dėvėjo apsaugines kaukes.

Kinija

Daugelis žmonių liko namuose, kai tarnybos nutarė uždaryti šventyklas, svarbius turistinius objektus ir kino teatrus, siekiant suvaržyti viruso plitimą.

Pekinas atšaukė visas šventyklų muges – šiaurės Kinijoje populiarius tradicinius renginius, per kuriuos vyksta atlikėjų pasirodymai, žaidimai vaikams ir prekiaujama naujametiniais suvenyrais bei užkandžiais.

Protrūkio epicentru tapusiame Uhano mieste ir keliolikoje aplinkinių miestų buvo labai suvaržytas viešasis susisiekimas ir galimybės išvykti. Valdžia sustabdė autobusų, traukinių ir lėktuvų eismą, taip pat uždarė kelius, siekdama suvaržyti viruso plitimą.

Pekino Uždraustasis miestas, Šanchajaus Disneilendas ir didelis safario parkas yra tarp turistinių objektų, uždarytų neribotam laikui.

Honkongas

Prieš vidurnaktį didelės minios susirinko prie Vong Tai Sino šventyklos, kad galėtų šioje šventovėje uždegti smilkalų lazdelių ir pasimelsti.

„Naujųjų metų atmosfera ne tokia gera kaip pernai, net jeigu nebūtų jokio koronaviruso“, – sakė mėlyną apsauginę kaukę užsidėjusi gyventoja May Wen (Mei Ven). – Kai kurios parduotuvės užsidarė, o žmonės nenusiteikę apsipirkinėti.”

Laikantis kitos naujametinės tradicijos būrys maldininkų varžėsi, kad galėtų pirmieji įsmeigti savo smilkalų lazdeles ir sukalbėti maldas.

Dėl viruso protrūkio Honkongas atšaukė fejerverkus ir keturių dienų karnavalą, turėjusį prasidėti sekmadienį.

Taivanas

Tūkstančiai žmonių, tarp kurių buvo daug užsidėjusių apsaugines kaukes, lankė Longšano šventyklą Taivano sostinėje Taibėjuje.

Daugelis meldėsi šventyklos centriniame kieme ir užpakaliniame kieme garbino deivę Macu – žvejų globėją.

Taivane buvo patvirtinti trys užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejais. Vienas šių pacientų yra Uhane dirbantis taivanietis verslininkas ir turistė iš Kinijos, atvykusi su ekskursantų grupe iš Uhano.

Šiaurės Korėja

Tuo metu Šiaurės Korėjoje Žiurkės metų sutiktuvės prasidėjo nuo tradicinės lojalumo ir pagarbos velioniams šalies lyderiams Kim Il Sungui (Kim Ir Senui) ir Kim Jong Ilui (Kim Čen Irui) demonstracijų.

Per šį ritualą visoje šalyje dedamos gėlės ir lenkiamasi abiejų Kimų – tėvo ir sūnaus – portretams bei statuloms. Didžiulės šių lyderių statulos stovi ant Mansu kalvos šalia sostinės Pchenjano centro.

Vaikai dalyvavo šventiniuose renginiuose Pchenjano Kim Il Sungo aikštėje. Ten jie galėjo išmėginti visokiausias pramogas – nuo važinėjimosi riedučiais iki labiau tradicinio aitvarų skraidinimo.

„Šiandien mūsų moksleiviai daugiau sužinos apie tradicinius liaudies žaidimus, mūsų liaudies švenčių papročius“, – sakė mokytojas Kim Il Sunas (Kim Ir Sunas).

Šiaurės Korėja taip pat uždarė savo sienas užsieniečiams, kad į šalį nebūtų užnešta naujojo viruso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

petrai

petrai portretas
'dedues' zydo niekas neteis gyvo ,tik po mirties ,nes visi 'teisejai' sedi prisidirbe ir neisdrys.

Petras

Petras portretas
Rusijos kgbisto Landsbergio pasakyta, kad išeidamas A+ A išjunks šviesą, jis sunaikino Lietuvos gyvavimą, pražudė ginėjus apgaudamas kad gyvensime geriau, provincijos palaidotos griuvėsiuose, ir dabar ateina paskutinė banga, kodēl jis neteisiami?

uzdaryt sienas

uzdaryt sienas portretas
ir tikrint kiekviena,nes bus kaip su tymais haholu uzveztais,tik cia daug baisiau.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių