NATO gali svarstyti dėl branduolinių pajėgumų stiprinimo Europoje

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas nebeatmeta galimybės diskutuoti dėl branduolinių pajėgumų stiprinimo Europoje. Jei Rusija neatsisakys savo SSC-8 tipo sparnuotųjų raketų, gynybiniam aljansui „neliks nieko kita, kaip reaguoti“, pareiškė J. Stoltenbergas interviu agentūrai dpa.

Jis pabrėžė, kad ir toliau yra už dialogą su Maskva. Tačiau esą tai Rusija laužo Vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų sutartį (INF). „Šiuo metu nėra naujų JAV sparnuotųjų raketų Europoje, tačiau yra naujų rusiškų sparnuotųjų raketų“, - kalbėjo NATO vadovas. SSC-8, anot jo, yra mobilios raketos, jas galima apginkluoti branduoliniais užtaisais ir jos gali pasiekti Europos miestus. Jei Rusija nepradės laikytis sutarties, tai bus „didelė problema“, sakė J. Stoltenbergas.

Galima pirmųjų debatų karinių pajėgumų stiprinimo tema NATO laiko gynybos ministrų susitikimą vasario viduryje. JAV gruodžio pradžioje davė Maskvai 60 dienų terminą, kad ši pažadėtų sunaikinti SSC-8. Jei Rusija pažeidinėja sutartį, Jungtinėms Valstijoms nebėra prasmės laikytis sutarties, tada sakė JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo. Tokiu atveju JAV teoriškai jau vasario pradžioje galėtų savo ruožtu pradėti kurti naujas branduolines vidutinio nuotolio sistemas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Taip, JAV labai nori branduolinio karo Europoje - vėl sugriovimai, vėl aukos svetur, vėl jiems - biznis iš naujo Maršalo plano.

meu

meu portretas
pastatykit branduolinių raketų kompleksus šalia vaikų darželių ir mokyklų,labai prašau! negi priešai drįstų užpulti? kuo daugiau raketų, tuo saugesni būsim.Tik nelieskit būsimo prezidento namo rezervate, vatnykai,

Idalijus

Idalijus portretas
Amerikonas uzmirso apie 44 metais daryta KERZONO sutarti su sssr . Net musu politikai nezino kas tai yra .zmonems karas nereikalingas . Reikalingas amerikos politikams kuriu verslas susietas su ginklu gamyba
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių