NATO džiaugiasi dėl pažangos Graikijos–Turkijos derybose

NATO trečiadienį paskelbė, kad Graikijos ir Turkijos derybose, kuriomis siekiama išvengti susirėmimų rytinėje Viduržemio jūros dalyje, pasiekta „reikšmingos pažangos“.

Aljanso generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas teigė, kad abiejų pusių kariniai pareigūnai jau dalyvavo keliuose susitikimuose NATO būstinėje. Šiais susitikimais siekiama susitarti dėl mechanizmo, kuris užkirstų kelią atsitiktiniams susirėmimams.

„Susitikimai vyksta, pasiekta reikšmingos pažangos“, – po derybų Briuselyje su Ispanijos premjeru Pedro Sanchezu sakė J. Stoltenbergas.

„Tai techninės karinės derybos. Jos vykdomos šalia kitų Vokietijos vadovaujamų diplomatinių veiksmų, kuriais siekiama išspręsti užsitęsusį konfliktą“, – teigė jis.

Turkija Graikijos vandenyse, kuriuos Ankara laiko savais, dislokavo gamtinių dujų telkinių žvalgybos laivą bei karinių laivų. Dėl tokių Turkijos veiksmų kilo ginčas su NATO narėmis Graikija ir Kipru.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
Jansai as jau nesyki minejau esi vadas ir nepadlaiziauk zydjankiams ir pasalink turkus is nato nes jie isvien su rusas ir ko gero ir su kinais nes to nepadares priskaldysi tiek /malku/ kad nebus kam sukurent o pats pakliusi kaip polit neveksla vykdantis /kazkieno/ nutarymus PAGALVOK ar as teisus?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių