Narkotikų baronas „El Chapo“ apsvaigindavo ir žagindavo nepilnametes

  • Teksto dydis:

Joaquino Guzmano (Choakino Gusmano), pravarde „El Chapo“ (Neūžauga), bylos liudytojas JAV pareigūnams teigė, kad šis meksikiečių narkotikų baronas apsvaigindavo narkotikais ir žagindavo nepilnametes, kurių kai kurioms buvo 13 metų, rodo šeštadienį išslaptinti teismo dokumentai.

Buvęs „El Chapo“ padėjėjas Alexas Cifuentesas (Aleksas Sifuentesas) JAV pareigūnams sakė, kad viena moteris siųsdavo narkotikų baronui jaunų mergaičių nuotraukas, iš kurių jis išsirinkdavo aukas. Už mergaites būdavo mokama po 5 tūkst. dolerių (4,36 tūkst. eurų).

A. Cifuentesas sakė ir pats tris ar keturis kartus pasinaudojęs šiomis paslaugomis – turėjęs lytinių santykių su 15-metėmis, dokumentuose nurodo vyriausybė. Dokumentuose taip pat sakoma, kad A. Cifuentesas „daug kartų“ matė J. Guzmaną „darant tą patį su merginomis, kurių amžius buvo ir 13 metų“.

Buvęs Sinaloa kartelio lyderis, kaip teigiama, su A. Cifuenteso pagalba kartais iš pradžių apsvaigindavo mergaites „miltelių pavidalo medžiaga“.

Tačiau A. Cifuentesas, kuris su J. Guzmanu gyveno 2007–2008 metais, šių dalykų neminėjo, kai keturias dienas liudijo per ketvirtadienį pasibaigusį teismo procesą. J. Guzmano teismas truko tris mėnesius.

„Joaquinas neigia šiuos įtarimus, kurie... buvo laikomi pernelyg nepatikimais, kad būtų priimti teisme, – elektroniniu paštu atsiųstame pareiškime sakė J. Guzmano advokatas Eduardo Balarezo (Eduardas Balaresas). – Gaila, kad ši medžiaga buvo viešai paskelbta prieš pat prisiekusiųjų pasitarimų pradžią.“

Pirmadienį prisiekusieji pradės svarstyti, ar 61 metų J. Guzmanas yra kaltas dėl šimtų tonų narkotikų atvežimo į JAV. Jei bus pripažinta jo kaltė, jam grės įkalinimas iki gyvos galvos.

Minėti dokumentai buvo paskelbti JAV žiniasklaidai, kuri viso teismo metu kovojo su bylą gaubiančiu slaptumu, pateikus teisinį pareiškimą.

50 metų A. Cifuentesas buvo areštuotas Meksikoje 2013 metais, o vėliau deportuotas iš Kolumbijos Jungtinėms Valstijoms. Šiuo metu jis kalėjime bendradarbiauja su vyriausybe mainais į bausmės sušvelninimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių