Minske prie Lietuvos ambasados buvo sulaikyta kandidatės į prezidentus patikėtinė

Minske prie Lietuvos ambasados buvo sulaikyta kandidatės į Baltarusijos prezidentus Svetlanos Tichanovskajos patikėtinė Marija Moroz, ketvirtadienį pranešė opozicijos atstovės komanda.

„Apie 11 val. ryto jai išėjus iš Lietuvos ambasados, kur padavė dokumentus dėl vizos, šiandien ją sulaikė žmonės, kurie prisistatė Vidaus reikalų ministerijos darbuotojais“, – nurodė S. Tichanovskajos štabas.

Štabo atstovai pranešė, kad jų darbas dėl to nesustojo.

Kaip vėliau pranešė portalas „tut.by“, M. Moroz jau paleista. Ji sakė, kad valdžios atstovai pakvietė ją „aiškinamojo pokalbio“.

Ji pasakojo buvusi perspėta dėl atsakomybės už „nesankcionuotų renginių“ organizavimą.

Kiek anksčiau buvo skelbiama, kad S. Tichanovskaja ketvirtadienio vakarą planuoja viename sostinės parkų surengti priešrinkiminį mitingą.

Lietuvos ambasadoje lankėsi dėl vizos

Minske prie Lietuvos ambasados ketvirtadienį sulaikyta kandidatės į Baltarusijos prezidentus S. Tichanovskajos patikėtinė Marija Moroz paleista į laisvę.

„Mano informacija yra ta, kad ją sulaikė trumpam ir paleido, o daugiau detalių negaliu pasakyt“, – BNS sakė Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Mano informacija yra ta, kad ją sulaikė trumpam ir paleido, o daugiau detalių negaliu pasakyt.

Jo teigimu, M. Moroz Lietuvos ambasadoje lankėsi dėl vizos.

„Kad dėl vizos lankėsi, galiu tai patvirtinti“, – teigė ministras.

Jis pridūrė kartu su Lenkijos kolega Jaceku Czaputowicziumi (Jaceku Čaputovičiumi) stebintis veiksmus Baltarusijoje ir derinantis koordinuotas pozicijas.

Pasak L. Linkevičiaus, kol kas dvišalių santykių su Baltarusija dėl veiksmų prieš opozicijos kandidatus ir protestuotojus peržiūrėti neketinama.

„Mes neturėtume skubinti įvykių. Turime pažiūrėti, kaip viskas klostysis. Mūsų santykiai visuomet buvo grindžiami pragmatiniais principais – nesame bendražygiai, nesame sąjungininkai, bet esame kaimynai“, – teigė L. Linkevičius.

„Peržiūrėti kol kas nėra kažkokių ypatingų priežasčių“, – sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Baltarusijos prezidento rinkimai vyks sekmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių