Ministras: Ukrainos siena atvira baltarusiams, tačiau piktnaudžiavimo netoleruosime

Ukraina trečiadienį pranešė, kad šalies sienos yra atviros Baltarusijos piliečiams, tačiau Kijevas imsis griežtų priemonių prieš Baltarusijos ar Rusijos žvalgybos tarnybas, kurios mėgins tokiu atvirumu piktnaudžiauti, skelbia „Reuters“.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba teigė, kad bet koks Rusijos pozicijos Baltarusijoje stiprinimas krizės akivaizdoje kelia grėsmę Ukrainos nacionaliniam saugumui.

„Nors Ukrainos siena gali būti laisvai kertama ir yra atvira visiems Baltarusijos piliečiams, į bet kokius Baltarusijos arba Rusijos žvalgybos tarnybų bandymus piktnaudžiauti šiuo Ukrainos atvirumu reaguosime griežtai“, – spaudos konferencijos Lisabonoje metu sakė jis, tačiau savo komentaro plačiau neaiškino.

D. Kulebos komentarai išsakyti po to, kai Baltarusijos opozicijos atstovė Maryja Kalesnikava teigė suplėšiusi savo pasą, norėdama išvengti prievartinio pervežimo į Ukrainą. 

Dar du opozicijos atstovai buvo priversti kirsti sieną ir pasilikti Ukrainoje, pasakojo jie patys. „Turime svarių priežasčių manyti, kad šie žmonės į Ukrainą pateko ne savo noru“, – sakė D. Kuleba.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
Normaliems baltarusiams ubagiškoje, praskolintoje ir korumpuotoje chochlendijoje nėra ką veikti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių