Ministerija: Kinija nedvejodama pradės karą, jei Taivanas paskelbs nepriklausomybę

Pekinas „nedvejodamas pradės karą“, jei Taivanas paskelbs nepriklausomybę, penktadienį po Kinijos gynybos ministro ir jo kolegos iš JAV susitikimo pareiškė Gynybos ministerijos atstovas spaudai.

„Jei kas nors išdrįs atskirti Taivaną nuo Kinijos, Kinijos kariuomenė neabejotinai nedvejodama pradės karą, kad ir kiek tai kainuotų“, – Wu Qianas (U Čianas) citavo gynybos ministro Wei Fenghe (Vei Fenghė) žodžius, pasakytus per susitikimą su Lloydu Austinu (Loidu Ostinu).

Kinų ministras taip pat pažadėjo, kad Pekinas „sudaužys į šipulius bet kokį „Taivano nepriklausomybės“ sąmokslą ir ryžtingai palaikys tėvynės suvienijimą“, pranešė Kinijos gynybos ministerija.

Jis „pabrėžė, kad Taivanas yra Kinijos Taivanas... Taivano naudojimas siekiant sulaikyti Kiniją niekada nepadės“, teigė ministerija.

Per Singapūre vykusias derybas Ll. Austinas savo kolegai iš Kinijos pasakė, kad Pekinas turi „susilaikyti nuo tolesnių destabilizuojančių veiksmų Taivano atžvilgiu“, pranešė JAV gynybos departamentas.

Taivanas – savarankiškai valdoma demokratinė sala, nuolat gyvenanti Kinijos potencialios invazijos grėsmės sąlygomis.

Pekinas šią salą laiko savo teritorija ir žada vieną dieną ją užimti, prireikus – jėga.

Įtampą kursto vis dažnesni Kinijos orlaivių įsibrovimai į Taibėjaus oro gynybos identifikavimo zoną (ADIZ).

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) per balandį vykusį vizitą Japonijoje, regis, nukrypo nuo ilgametės Vašingtono politikos, kai atsakė žurnalistams, kad Amerika gintų Taivaną karinėmis priemonėmis Kinijos invazijos atveju.

Tačiau vėliau Baltieji rūmai patikino, kad JAV „strateginio dviprasmiškumo“ politika dėl šalies pasirengimo įsikišti į tokį konfliktą, nepasikeitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

konservų CHUNTOS s k a l i k a i NEGEBA suvokti,

konservų CHUNTOS s k a l i k a i NEGEBA suvokti, portretas
jog gyvenimo TIKROVĖ juos nuskandins -- kgebisto OŽIO s m a r v ė j e, kaip VISUOMENEI nereikalingą š l a m š t ą.

.

. portretas
As nesuprantu,visi zmones pries ta anuka,kodel jo nenuima,jisai politinis lavonas

AMERIKOS BANDITAI NERIMSTA

AMERIKOS BANDITAI NERIMSTA portretas
Ukrainą paaukojo nuleisti kraują Rusijai ir Europai. Taivanį aukos kovoje prieš Kiniją. Ar ne laikas Rusijai ir Kinijai susivienyti ir uždaryti banditus iš už Atlanto į būdą? Kiek valstybių būtų išgelbėta nuo pasaulio teroristų !!!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių