A. Merkel pritaria „netiesioginėms deryboms“ su „Hamas“ dėl Artimųjų Rytų konflikto

Vokietijos kanclerė Angela Merkel ketvirtadienį sakė, kad siekiant ugnies nutraukimo Artimuosiuose Rytuose būtinos „netiesioginės derybos“ su ginkluotu islamistų judėjimu „Hamas“.

„Žinoma, turi būti netiesioginės derybos su „Hamas“, – vienam forumui Europos klausimais sakė A. Merkel. Ji pažymėjo, kad Egiptas ir kitos arabų šalys jau bando tarpininkauti tarp Izraelio ir Gazos Ruožą valdančio „Hamas“.

„Žinoma, „Hamas“ reikia įtraukti, nes be „Hamas“ nebus ugnies nutraukimo“, – sakė ji.

A. Merkel kalbėjo jos užsienio reikalų ministrui Heiko Maasui (Heikui Masui) pradėjus vienos dienos diplomatinę misiją šiame regione.

H. Maasas kalbėjosi su Izraelio pareigūnais ir Ramaloje okupuotame Vakarų Krante turi susitikti su palestiniečių prezidentu Mahmudu Abbasu (Mahmudu Abasu), tačiau neplanavo susitikti su „Hamas“, kurį Europos Sąjunga laiko teroristine organizacija.

Jo vizitas yra dalis intensyvinamų pastangų dėl ugnies tarp Izraelio ir palestiniečių ginkluotų grupių Gazos Ruože nutraukimo.

Egiptas dėl ugnies nutraukimo stengiasi tarpininkauti nuo pat šio smurto protrūkio pradžios gegužės 10 dieną.

A. Merkel pavadino Egiptą „labai labai svarbiu dideliu žaidėju kiekvienu klausimu dėl to, ar bus [paskelbtas] ugnies nutraukimas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių