A. Merkel paragino vokiečius balsuoti už A. Laschetą ir Vokietijos ateitį

Vokietijos kanclerė Angela Merkel šeštadienį, likus 24 val. iki visuotinių rinkimų pradžios, paragino šalies piliečius atiduoti savo balsą už jos partijos kandidatą į kanclerius Arminą Laschetą ir suteikti jam galimybę „formuoti Vokietijos ateitį“.

60-metis A. Laschetas pastaruoju metu atsiliko nuo savo pagrindinio konkurento socialdemokrato Olafo Scholzo. Tačiau galutinėse apklausose atotrūkis tarp jų išliko nedidelis, tad tai bus vieni nenuspėjamiausių Vokietijos rinkimų pastaraisiais metais.

A. Merkel laikotarpiu iki rinkimų planavo laikytis atokiau nuo visuomenės akiračio, kanclerei rengiantis palikti politiką po 16 metų valdžioje. Tačiau ji galiausiai įsitraukė į populiarumo stokojančio jos partijos pirmininko A. Lascheto rinkimų kampaniją.

Kalbame apie jūsų, jūsų vaikų ir jūsų tėvų ateitį.

Per paskutinę savaitę iki rinkimų A. Merkel nusivežė A. Laschetą į savo rinkimų apygardą ir penktadienį į paskutinį rinkimų kampanijos mitingą Miunchene subūrė daugybę svarbių konservatorių partijos veikėjų. Renginio metu ji kreipėsi į vyresnius Vokietijos rinkėjus ir paragino juos išlaikyti valdžioje konservatorius, siekiant išlaikyti stabilumą šalyje.

„Kad Vokietija išliktų stabili, Arminas Laschetas turi tapti kancleriu, o CDU/CSU turi tapti stipriausia jėga“, – teigė A. Merkel.

Likus dienai iki rinkimų pradžios A. Merkel taip pat nuvyko į A. Lascheto gimtąjį miestą Acheną, kur kandidatas į kanclerius gimė ir vis dar gyvena.

„Kalbame apie jūsų, jūsų vaikų ir jūsų tėvų ateitį“, – teigė A. Merkel ir paragino savo konservatyių pažiūrų aljansą stipriai susitelkti.

Ji pabrėžė, kad pagrindinis naujos vyriausybės iššūkis bus klimato apsauga, tačiau pridūrė, jog to nebus įmanoma pasiekti „vien taisyklėmis ir reglamentais“. „Tam mums reikia technologinės plėtros, naujų procedūrų, mokslininkų, suinteresuotų (...) ir dalyvauti pasiryžusių žmonių“, – sakė kanclerė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

------+-----+

------+-----+ portretas
Ne Lacheta manau išrinks.

JEI

JEI portretas
taip tai matosi kad ir sis jau pasirase kontrakta su ateiviu kontoliujamais globalistais?=======

Švanc'berg \\\\\\.....//////

Švanc'berg  \\\\\\.....////// portretas
Tai panašu,kaip lianzborgas agituotų balsuoti už lianzborgą.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių