Rusijos gydytojai A. Navalno organizme nuodų neaptiko

Vienos Rusijos valstybinės klinikos gydytojai trečiadienį informavo neaptikę jokių nuodų pėdsakų areštuoto opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno organizme, bet jo asmeninė gydytoja pareiškė, kad ši išvada yra „visiškai absurdiška“.

A. Navalnas, kuriam teismas anksčiau skyrė 30 parų administracinio arešto už demonstracijų organizavimo tvarkos pažeidimus, praeitą savaitgalį buvo hospitalizuotas dėl įtartinų simptomų, apibūdintų kaip „ūmi alerginė reakcija“.

Tačiau Sklifosovskio greitosios pagalbos tyrimų instituto vedėjas Aleksejus Tokarevas, remdamasis A. Navalno mėginių toksikologiniais tyrimais, pranešė, kad „medžiagų, sukeliančių apnuodijimą, neaptikta“, sakoma Rusijos naujienų agentūrų pranešimuose.

A. Navalno asmeninė gydytoja Anastasija Vasiljeva savo ruožtu šiuos rezultatus atmetė kaip „visiškai absurdiškus“ ir pareiškė, kad taip pat reikėjo ištirti aktyvisto plaukus, patalynę ir drabužius.

Po sekmadienį įvykusio incidento, kai 43 metų A. Navalnas buvo išvežtas iš areštinės į ligoninę, A. Vasiljeva kalbėjo, kad jam galimai pasireiškė apnuodijimo nežinoma chemine medžiaga požymiai. „Nežinome, ar jo kraujyje ir šlapime buvo pakankamas šios cheminės medžiagos kiekis, kad ją būtų galima aptikti, taip pat kiek laiko ji išsilaiko žmogaus organizme“, – medikė trečiadienį vakare parašė savo „Facebook“ paskyroje.

Pirmadienį A. Navalnas buvo gražintas į kamerą, nors jo gydytoja prieštaravo ir sakė, kad išlieka pakartotinio kontakto su nuodinga medžiaga rizika.

A. Navalnas, vienas aktyviausių prezidento Vladimiro Putino kritikų, sakė, kad oficiali išvada, jog jam pasireiškė „alergija“, yra nesuprantama, nes anksčiau jis jokios alergijos neturėjo.

Kiti Rusijos opozicijos veikėjai sakė būgštaujantys, kad A. Navalną mėginta apnuodyti. Tai jau ne pirmasis atvejis, kai kuriam nors opozicijos veikėjui pasireiškia sunkiai paaiškinami sveikatos sutrikimo požymiai.

Rusijos pankroko protestų grupės „Pussy Riot“ aktyvistui Piotrui Verzilovui 2018 metais staiga sutriko rega ir orientacija, jis galiausiai išvyko gydytis į Vokietiją. „Kai buvau netekęs ir mirštantis Sklifosovskio institute, gydytojai irgi nieko nerado. Tačiau po dviejų dienų vokiečių gydytojai padarė išvadą, kad buvau apnuodytas“, – jis trečiadienį parašė per „Twitter“.

Berlyne veikiančios ligoninės „Charite“ gydytojai sakė, kad labai tikėtina, jog P. Verzilovas buvo apnuodytas.

Dar viena įtariamo apnuodijimo auka buvo tapęs opozicijos aktyvistas Vladimiras Kara-Murza, 2015 metais ištiktas komos ir taip pat turėjęs išvykti gydytis į užsienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

eu

eu portretas
su juo pinigais ir usa draugais tikrai galetu istirti ne russijoj , gal butu kitas rezultats , kas cia zino be litwinu ir ukraineciu broliuku

Artūras

Artūras portretas
Ne nuodų ieškoti reikėtų, o narkotikų !
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių