Maskvoje prieglobstį radusiam E. Snowdenui įteiktas norvegų organizacijos prizas

  • Teksto dydis:

Viena žiniasklaidos interesus ginanti norvegų organizacija pagaliau įteikė apdovanojimą Edwardui Snowdenui (Edvardui Snoudenui) Maskvoje, po kelių nesėkmingų bandymų gauti teisinių garantijų Norvegijoje, kad buvęs Nacionalinės saugumo agentūros kontraktininkas galėtų laisvai atvykti į šalį, nebijodamas ekstradicijos į Jungtines Valstijas.

Norvegijos PEN klubo vadovė Hege Newth Nouri (Hegė Neut Nuri) trečiadienį nurodė, kad ji susitiko su E.Snowdenu Rusijos sostinėje balandžio 21 dieną ir perdavė jam apdovanojimą.

2016 metų gegužės mėnesį E.Snowdenui buvo skirtas Vokietijos žurnalisto ir pacifisto Carlo von Ossietzky (Karlo fon Osyckio) vardo prizas už „išskirtines pastangas ginant žodžio laisvę“. C.von Ossietzky naciai buvo įkalinę už Vokietijos slaptos ginkluotės paviešinimą.

Buvęs Nacionalinio saugumo agentūros (NSA) kontraktininkas E.Snowdenas, kuris dabar gyvena prieglobstį jam suteikusioje Rusijoje, 2013 metais nutekino žiniasklaidai tūkstančius įslaptintų dokumentų, atskleidusių po 2001 metų rugsėjo 11-osios NSA vykdytų sekimo programų mastą.

Jungtinėse Valstijose jis yra kaltinamas šnipinėjimu ir valstybės paslapčių vagyste. Už tokius nusikaltimus jam grėstų iki 30 metų laisvės atėmimo bausmė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

...  portretas
Toks pats kaip ir Dėdulei, nejau iš tos pačios sąskaitos?

Anonimas

Anonimas portretas
uuuuu

vijole

vijole portretas
Snowdenas ,deja ir dabar yra ikalintas . gal net ir ilgesniam laikui iki gyvos galvos[ tuomet !jis apie tai negalvojo ] jis per jaunas apgalvoti "visus ejimus" ne I viena valstybe netoleruoja ishdaviku .pradzioje buvo euforija....taciau---visvien tai isdavikas---nepatikimas asmuo. juk tai ne robotas reikejo mastyti.nei artimuju ,nei reputacijos tenka apgailestauti bet "demes" nenusiplaus NIEKADA.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių