Maskva teigia neturėjusi jokių kontaktų su Šveicarija dėl Ukrainos interesų atstovavimo

Trečiadienį Rusijos užsienio reikalų ministerija pareiškė, jog Maskva neturėjo jokių kontaktų su oficialiais Šveicarijos pareigūnais dėl galimo Berno atstovavimo Ukrainos interesams Rusijoje, praneša „Kommersant“.

„Kaip anksčiau pažymėjo Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, Rusija nepasirengusi svarstyti pasiūlymų dėl tarpininkavimo derybose su Ukraina, kuriuos pateikia šalys, prisijungusios prie antirusiškų sankcijų“, - sakoma Rusijos URM komentaruose.

Pasak Rusijos URM atstovų, jie laiko Šveicarijos neutralumą „tam tikru mastu devalvuotu“, kadangi Bernas prisijungė prie visų septynių Europos Sąjungos sankcijų prieš Rusiją paketų, „iš esmės tapdamas viena iš konflikto šalių“.

Pranešime taip pat primenama, kad Rusijos vyriausybės potvarkiu Šveicarija „įtraukta į nedraugiškų šalių sąrašą kartu su ES valstybėmis ir kai kuriomis kitomis šalimis“.

„Šiame kontekste, mūsų manymu, sunku kalbėti apie bet kokį Berno tarpininkavimą Ukrainos klausimu“, -  konstatuojama Rusijos URM komentaruose.

Ukraina ir Šveicarija baigė derybas dėl galimo Berno atstovavimo Ukrainos interesams Rusijoje, su kuria Ukrainos diplomatiniai santykiai buvo nutraukti vasario 24 d.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Netikiu

Netikiu portretas
Šito vyriausio vagies žodžiai yra niekiniai nejaugi tą sunku ta suprasti.

Tiesiog kaifas

Tiesiog kaifas portretas
Kaip be karo galima sužlugdyti Maskvą. Fantastika, jokių kontaktų su šveicarija nebeturi bunkeriuose gyvenantys putinas, lavrovas, peskovas, šrioderis ir kiti pasaulio oligarchai ir valdovai-vadovai. Dabar išsigandę, paranojos apimti, sužvėrėję, košmaruose besikankinantys niekšai, iš kurių šaiposi visi aplinkui. Jie pradeda bijoti veidrodėlių, peiliukų, pistoletų, jie jau bijo patys savęs. Tiesiog kaifas. O kas dar jų laukia, kiekvieną dieną nuo ryto iki ryto visas pasaulis vis garsiau ir garsiau siųs į pragarą. Patys rusai atsipeikės r pradės juos galabyti. Galės bunkeriuose pasilikti be kontaktų su išoriniu pasauliu. Galės mumifikuotis kaip didysis vadas Leninas tyliai bunkerį laiką leidžia.

Ot, įdomu tapo

Ot, įdomu tapo portretas
Kur dabar pasidės savo pinigėlius rusijos oligarchai, jei Šveicarija užraukė draugystę ir patapo nedraugiška šalimi? O jei konfiskuos babkes su visa pinigine ir atiduos Ukrainos atstatymui, ką tada?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių