Maskva sukritikavo JAV „policijos nebaudžiamumą“ dėl išpuolių prieš žiniasklaidą

Rusijos užsienio reikalų ministerija antradienį pareikalavo, kad Vašingtonas „imtųsi skubių priemonių“ sustabdyti policijos smurtą prieš žurnalistus, įskaitant vieną nukentėjusią Rusijos valstybinė žiniasklaidos darbuotoją.

„Esame pasipiktinę dėl vykstančio smurto, kurį Amerikos teisėsauga naudoja prieš tarptautinę ir Rusijos žiniasklaidą, pranešančią apie protestus Jungtinėse Valstijose“, – rašoma ministerijos pranešime.

„Reikalaujame JAV valdžios imtis skubių priemonių, kad žurnalistai netaptų policijos nebaudžiamumo taikiniais“, – pridūrė ji.

Ministerija praneša, kad valstybinėje žiniasklaidos priemonėje „Sputnik“ dirbanti prodiuserė Nicole Roussell (Nikol Rusel) buvo sužeista policijos guminių kulkų ir kurtinamosios granatos, panaudotų mėginant išsklaidyti protestus Vašingtone.

Anot ministerijos, N. Roussell patyrė „daugybę sužeidimų, taip pat padarytų šaunamaisiais ginklais“, o paskui ant jos dar užmynė vienas policijos pareigūnas.

Rusijos URM pasmerkė šį incidentą kaip „nedraugišką JAV tarnybų veiksmą“.

Ministerija pabrėžė, kad „piktinantis ir neteisėtas žiaurumas“ vyko tiesiai už Baltųjų rūmų.

Jungtinės Valstijas nuo praeitos savaitės krečia dideli neramumai ir protestai, išprovokuoti neginkluoto juodaodžio George'o Floydo (Džordžo Floido) žūties dėl šiurkščių policijos veiksmų. Policijai vaikant demonstrantus ir riaušininkus ne kartą nukentėjo ir įvykius nušviečiantys žurnalistai.

Anksčiau Vokietija taip pat paragino JAV apsaugoti spaudos laisvę, kai Vokietijos žiniasklaidos priemonėje DW dirbantis vienas žurnalistas pranešė, jog policija į jį šaudė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

teisingai

teisingai portretas
padare

Kacapas

Kacapas portretas
Rusija pati demokratiskiausia salis pasauli,tad verta kreipt demesi y jos pastabas:)

S

S portretas
Prabilo demokratiski mongoloidu palikuonys:)))
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių