Maskva: Rusija savo teritorijoje darys, ką laikys būtina savo saugumui užtikrinti

Rusija savo teritorijoje darys, ką laikys būtina savo saugumui užtikrinti, antradienį pareiškė užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, tvyrant įtampai su Vakarų šalimis dėl Ukrainos.

„Spėlionės, kad Rusijos ir Baltarusijos pratybos buvo sugalvotos siekiant užpulti Ukrainą iš šiaurės, užimti Kijevą, tėra paranojiški scenarijai, skelbti daugybę kartų, net solidžių žiniasklaidos priemonių“, – sakė S. Lavrovas per spaudos konferenciją Maskvoje su Lenkijos užsienio reikalų ministru Zbigniewu Rau (Zbignevu Rau), taip pat einančiu Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) pirmininko pareigas.

Komentuodamas Vakarų raginimus atitraukti karius nuo sienos su Ukraina ir nutraukti mokymus, S. Lavrovas pabrėžė, kad „Rusija kaip planavo, taip ir įgyvendina savo planus“.

„Savo teritorijoje darysime tai, kas mums reikalinga, ką laikome būtina mūsų saugumui užtikrinti. Atmetame mūsų Vakarų kolegų bandymus interpretuoti ESBO principus ir įsipareigojimus dėl saugumo nedalomumo tokiu būdu, tarsi jie geriau žinotų, kaip užtikrinti Rusijos saugumą“, – kalbėjo rusų ministras.

Pasak S. Lavrovo, „atėjus laikui baigti daliai šių pratybų, jie [kariai] grįžta į savo nuolatinio dislokavimo vietas“.

Kaip sakė rusų diplomatijos vadovas, iš Vakarų dar teks išgirsti, kad Maskva išsigando ir įvykdė visus reikalavimus, nes buvo spaudžiama, be kita ko, JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno).

„Tai prekyba oru, mūsų kolegoms tai gana gerai pavyksta. Turėtume pasimokyti iš tokių jų triukų“, – teigė S. Lavrovas.

Vienam lenkų reporteriui paklausus: norite pasakyti, kad invazijos nebus, S. Lavrovas kelis kartus linktelėjo galva, nusijuokė ir pasakė lenkų URM vadovui: „Kažkoks nesupratingas tas jūsų žurnalistas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tu Katė

Tu  Katė portretas
Esi Kvaiša ...

o

o portretas
beprotis tai tu kom nes tai protingi ir logiskai mastantys zmones neprovokuojantys karo ir tai jau ne sovietrusija valdoma beriju andropovu zirinovskiu bei kt zydeliu nes patys rusai nuo ju nukentejo nemaziau kaip visi nuo fasistu o siandien tuos 2 blogius praktikuoja sujungt svabai ir ivest planetine vergija bet trukdo rusai gudai kinai ka ir matome sitame politdurnyne kuris padidinamas marmaliuojant zmones prievarta===

Katė

Katė portretas
Tai ir darykit savo teritorioj bepročiai! Ko lendat,kur jums nepriklauso!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių