Maskva pirmadienį švelnins griežtą karantiną, sako meras S. Sobianinas

Maskvos meras Sergejus Sobianinas trečiadienį paskelbė, kad nuo birželio 1 dienos Rusijos sostinėje bus švelninamas karantinas, todėl, be kita ko, bus leista atsidaryti ne maisto parduotuvėms.

„Šiandien jau galime kalbėti apie tolesnius žingsnius išėjimo iš krizinės padėties link“, – per virtualią konferenciją su prezidentu Vladimiru Putinu kalbėjo S. Sobianinas.

„Siūlau nuo birželio 1 dienos atnaujinti prekybą ne tik maistu, bet ir ne maisto prekėmis“, – pridūrė pastarasis.

Meras taip pat paragino leisti teikti mažmeninės prekybos paslaugas įstaigoms, kur kontaktas su klientais būna minimalus – pavyzdžiui, cheminės valymo, skalbimo ir remonto įmonėms.

Anot S. Sobianino, kai kurių apribojimų panaikinimas pateisinamas, nes nuo gegužės 12-osios šalyje gerėja epidemiologinė padėtis. Tą dieną buvo leista sugrįžti į darbą statybų ir pramonės sektorių darbuotojams.

Nuo to laiko hospitalizacijų skaičius Maskvoje sumažėjo 40 procentų, pabrėžė meras.

„Veikėme iniciatyviai ir nešvaistėme laiko“, – priemones, kurių imtasi sostinėje, komentavo V. Putinas.

S. Sobianinas taip pat pasiūlė leisti žmonėms išeiti pasivaikščioti laikantis tam tikrų apribojimų.

Šiuo metu maskviečiams leidžiama tik apsilankyti artimiausioje parduotuvėje ar pavedžioti šunį 100 metrų spinduliu nuo savo namų.

Sostinės vadovas pasiūlė imtis bandomosios priemonės – leisti žmonėms išeiti į lauką pagal slenkantį grafiką, priklausantį nuo jų gyvenamosios vietos.

Jo teigimu, tai būtų „labai sunkus sprendimas“, nes atšaukus pasivaikščiojimų suvaržymus gali būti, kad „laukan išeis tiek pat žmonių, kaip per gegužės 1-osios mitingą“.

Nuo gegužės 12 dienos į darbą važinėjančių asmenų padaugėjo milijonu, pridūrė S. Sobianinas.

Maskvoje karantinas galioja nuo kovo 30 dienos: gyventojams leidžiama palikti namus tik norint apsilankyti artimiausioje parduotuvėje, pavedžioti augintinį ar nuvykti į darbą įmonėje, kurios veikla laikoma būtina, turint atitinkamą leidimą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių