M. Pompeo: Kinijos Komunistų partija – svarbiausia mūsų laikų grėsmė

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas) ketvirtadienį pavadino Kinijos valdančiąją Komunistų partiją „svarbiausia mūsų laikų grėsme“, metančia iššūkį Vakarų principams.

„Kinijos Komunistų partija kelia svarbiausią mūsų laikų grėsmę“, – sakė JAV diplomatijos vadovas, pasirodęs su Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretoriumi Dominicu Raabu (Dominiku Rabu).

M. Pompeo pridūrė, jog Vakarų sąjungininkės privalo „užtikrinti, kad kitame šimtmetyje valdytų šie Vakarų demokratijos principai“.

Valstybės sekretorius tai pareiškė Vašingtonui spaudžiant JK ir kitas Europos valstybes neleisti Kinijos telekomunikacijų milžinei „Huawei“ dalyvauti plėtojant jų naujos kartos 5G ryšio tinklą.  

JK antradienį nusprendė leisti „Huawei“ dalyvauti plėtojant 5G ryšio tinklą šalyje, tačiau su tam tikromis išlygomis – neįtraukiant kinų bendrovės į jautrios 5G infrastruktūros diegimo procesą.

Be to, „Huawei“ leista užimti ne daugiau kaip trečdalį 5G rinkos, kad būtų sudaryta galimybė ir kitoms bendrovėms įžengti į rinką.

Briuselis trečiadienį patvirtino analogiškas gaires Europos Sąjungos valstybėms narėms.

JAV pareigūnai anksčiau įspėjo, kad Londonui leidus „Huawei“ dalyvauti plėtojant 5G tinklą, Vašingtonas dėl grėsmių saugumui gali būti priverstas liautis dalytis su britais žvalgybine informacija.  

Tačiau M. Pompeo ketvirtadienį nepakartojo šio grasinimo.

Anot jo, JAV ir JK ryšiai dalijantis žvalgybine informacija yra „gilūs, tvirti ir nenutrūks“. 

Valstybės sekretorius pridūrė „esąs tikras,.. kad bendromis pastangomis mes užtikrinsime naujos kartos technologijų saugumą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JANKIAI suvokia,

JANKIAI suvokia, portretas
kad neišvengiamai ž l u n g a pasaulyje JAV dominavimas, tad griebiasi bet kokio šantažo

visas pasaulis laiko amerikoniska jankyna

visas pasaulis  laiko  amerikoniska  jankyna portretas
pasaauline gresme........
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių