A. Lukašenka: visi Baltarusijos vyrai turi atlikti būtinąją karinę tarnybą

  • Teksto dydis:

Baltarusijos gyventojai vyrai privalo atlikti būtinąją karinę tarnybą. Tai antradienį per iškilmingą susirinkimą, skirtą liepos 3-iąją šalyje pažymimai Nepriklausomybės dienai, pareiškė prezidentas Aliaksandras Lukašenka.

„Mes visada sakėme, o aš visa tai perėjau ir turiu teisę pasakyti: Tėvynę privalo ginti visi. Visi, o ypač vyrai“, - pareiškė A. Lukašenka, kurio žodžius cituoja naujienų agentūra BelTA.

„Mes jau taip suįžūlėjome, kad ir šią problemą užkrauname moterims. Baltarusijoje šito neturi būti“, - pareikalavo prezidentas. Anot A. Lukašenkos, „moteris turi atsakyti už tai, kas jai priklauso, o mes turime aprūpinti šeimą ir ginti tėvynę, savo šeimą ir savo moterį“.

Taip A. Lukašenka pakomentavo Baltarusijos parlamento priimtas įstatymų pataisas, kurias šalies visuomenė vertina prieštaringai. Be kita ko, šios pataisos draudžia išvykti iš šalies asmenims, kurie vengia būtinosios karinės tarnybos. Šaukiamojo amžiaus piliečiams tarnyba armijoje bus atidedama tik vieną kartą, kol jie mokosi. Įstatymų pakeitimai susiję su tuo, kad būtinajai tarnybai nesurenkama pakankamai šaukiamojo amžiaus jaunuolių.     

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

gikas

gikas portretas
Kazkodel is musu "vadovu" nesigirdi tokiu samprotavimu. Geriau geju paradus rengti... :D

...

... portretas
Tai negi tik lietuviukai turi karui ruoštis?

besmegenis

besmegenis portretas
Rita,tu irgi nebloga,nors ir kvailoka
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių