A. Lukašenka: prie dabartinės situacijos pasienyje privedė Vakarų politika

Baltarusijos diktatorius Aliaksandras Lukašenka teigia, kad nė vienas nacionalinių avialinijų „Belavia“ lėktuvas iš Artimųjų Rytų į Baltarusiją neskraidino migrantų. Apie tai jis pareiškė interviu metu Rusijos žurnalui „Nacionalnaja oborona“, praneša TASS.

Anot A. Lukašenkos, „Belavia“ lėktuvams uždrausta skraidyti virš Europos oro erdvės.

„Mes skraidome į Rusiją, mes skraidome į Kiniją, į tuos pačius Rytus ir taip toliau. Tačiau nė vienas „Belavia“ lėktuvas migrantų čia neatgabeno. Jie savais lėktuvais „Boeing“ skraido“, – pareiškė jis.

Pasak Baltarusijos diktatoriaus, prie dabartinės situacijos pasienyje privedė Vakarų politika.

„Jie prieš mane, prieš baltarusius įvedė sankcijas, pradėjo hibridinį karą prieš Baltarusiją“, – aiškino jis.

Kalbėdamas apie Rusijos ir Baltarusijos santykius, A. Lukašenka sakė, kad abi valstybės faktiškai veikia kaip viena, bet lieka suverenios. Anot jo, integracija buvo apsvarstyta iš naujo.

„Kam gąsdinti žmones, kad kažkas praras nepriklausomybę ir suverenitetą? Kad Rusija įsilies į Baltarusijos sudėtį, o Baltarusija – į Rusijos? Na, kam apie tai kalbėti? Reikia tiesiog užsiimti reikalais. Štai tokia šiandien mūsų integracijos esmė. Naujame etape mes ją permąstėme“, – sakė A. Lukašenka.

Kalbėdamas apie savo santykius su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, A. Lukašenka juos apibūdino kaip draugiškus ir broliškus.

„Mes su juo vienas į kitą visada kreipiamės „tu“. Mūsų santykiai labai broliški“, – sakė jis.

Pasak A. Lukašenkos, praėję metai buvo pamoka tiek jam, tiek V. Putinui, ir jų nuomonės sutampa beveik visais klausimais, o Vakarai jų prisibijo.

A. Lukašenka taip pat pareiškė, kad gynybos ir saugumo klausimas yra „šventas reikalas“, nepaisant ginčų dėl naftos ir dujų tiekimo.

Jis taip pat teigė, kad Rusija ir Baltarusija „tokias saugumo operacijas vykdė, vykdo ir vykdys, kokių jokiems Vakarams ir Europos Sąjungai nesisapnavo“.

A. Lukašenka interviu metu taip pat sakė, kad jam reikia „kelių divizionų“ rusiškų operatyvinių-taktinių raketų kompleksų „Iskander“ Baltarusijos vakaruose ir pietuose.

Jis taip pat sakė, kad Baltarusija iš readmisijos sutarties pasitraukė, nes ES įvedė sankcijas ir nebefinansavo migrantų apgyvendinimo vietų statybų.

„Bėga (migrantai) ir tegul bėga. Negi aš juos sau susigrąžinsiu ir anklavus čia sukursiu? Man ir taip problemų užtenka“, – pareiškė A. Lukašenka.

Jis taip pat pridūrė, kad tarp Europos politikų šiuo metu nėra tikrų lyderių, o iš jų išsiskiria tik Angela Merkel.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kur dingai?

Kur dingai? portretas
O kur vis tik dabar ta Cichanouskaja,pozuodavo su anukeliu,gal jau kitam ant keliu sedi?Priklausytu jai pabuti ir tame pasienyje nes cia jos kuryba ir menas.

Taigi

Taigi  portretas
Striukį Putiną ir mozaikinį psichopatą Lukašenką į Hagos tribunolą. Ir nedelsiant.

Bravo Lietuvai, dvėsk Kremliaus šunauja!

Bravo Lietuvai, dvėsk Kremliaus šunauja! portretas
.........................
VISI KOMENTARAI 46

Galerijos

Daugiau straipsnių