A. Lukašenka per ortodoksų Velykas bažnyčioje kritikavo apribojimus dėl koronaviruso

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka sekmadienį kritikavo kitas šalis, dėl koronaviruso infekcijos COVID-19 pandemijos uždraudusias žmonėms per ortodoksų Velykas ateiti į pamaldas, ir pats apsilankė bažnyčioje netoli sostinės.

Baltarusių lyderis jau yra viešai reiškęs abejonių dėl koronaviruso pandemijos rimtumo ir leido toliau rengti viešus renginius, tokius kaip futbolo rungtynės, nors 9 mln. gyventojų turinčioje šalyje patvirtinta daugiau kaip 4 tūkst. užsikrėtimo COVID-19 atvejų.

Didelėje Europos dalyje šį savaitgalį stačiatikių dvasininkai Velykų mišias laikė tuščiose bažnyčiose, o tikintieji jas stebėjo per televiziją ar internetu, bet Baltarusijoje maldos namai liko atviri žmonėms.

„Nepritariu tiems, kurie užkirto žmonėms kelią į bažnyčią. Nepritariu tokiai politikai“, – kalbėjo A. Lukašenka, lankydamasis bažnyčioje prie Minsko. Prezidentą cituoja naujienų agentūra „BelTA“.

„Žinote mano poziciją: su šitais virusais susiduriame kasmet“, – tvirtino Baltarusijos lyderis.

Stačiatikiai šiemet švenčia Velykas praėjus savaitei po katalikų ir protestantų, nes laikosi kitokio kalendoriaus.

Kitų šalių, turinčių didelę dalį stačiatikių, lyderiai, pavyzdžiui, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, Velykų pamaldose šiais metais nedalyvavo.

Tačiau Baltarusijos vadovas su savo paaugliu sūnumi atvyko į vienuolyno bažnyčią, esančią viename kaime į rytus nuo Minsko, uždegė žvakę ir trumpai pasikalbėjo su parapijiečiais, pranešė jo spaudos tarnyba.

A. Lukašenka ir jo sūnus Nikolajus dėvėjo tamsius kostiumus, buvo be veido kaukių. Juos stebėjo juodus rūbus dėvėję vienuoliai ir parapijiečiai, pranešė „BelTA“.

Vaikai prezidentui padovanojo gėlių.

„Kad ir kas nutiko mūsų istorijoje, niekas nesugebėjo uždaryti ar uždrausti šios šventės“, – sakė A. Lukašenka. Vienuolyną, kurį jis aplankė, dešimtmečiams buvo uždariusi sovietų valdžia.

„Visada vaikščiojau ir vaikščiosiu į bažnyčią“, – pabrėžė baltarusių prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Batia genijus

Batia genijus portretas
vodkė, traktorius, pirtis, ledo ridulys

zmogus kuris nesuvokia realybes

zmogus kuris nesuvokia realybes  portretas
staciatikiai komunija prima is taures su tuo paciu saukstu,tai tegul pamasto,jei butu minios zmoniu kiek pasigautu virusa.

Nuomonė.

Nuomonė. portretas
Nejaugi tas virusas aplenks Lukošenką ir Trumpa?O reikėtu ,kad jie suprastu ką tas virusas reiškia,o ne maltu liežuviais.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių