A. Lukašenka: Baltarusija nenori konflikto pasienyje su ES šalimis

Baltarusija nenori, kad jos pasienyje su Europos Sąjungos (ES) šalimis kiltų konfliktas, pirmadienį pareiškė prezidentas Aleksandras Lukašenka.

„Nenorime jokio konflikto mūsų valstybės pasienyje. Tai mums būtų visiškai nenaudinga“, – valstybės vadovą citavo Prezidentūrai artimas socialinio tinko „Telegram“ kanalas „Pul Pervogo“.

Dėl pastarojo meto įtampos pasienyje, kur atvyko tūkstančiai migrantų, norinčių patekti į ES, A. Lukašenka apkaltino Varšuvą.

„Šio konflikto šiandien reikia Lenkijai. Vidaus problemos, problemų su Europos Sąjunga daugiau nei pakankama – taigi, prasideda ši grūstis ir šaudymas valstybės pasienyje“, – pareiškė jis.

Prezidentas pridūrė, kad Minskas yra pasirengęs repatrijuoti Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje įstrigusius migrantus, bet pabrėžė, kad jie nenori grįžti namo.

Vakarų vyriausybės kaltina A. Lukašenkos režimą apgaulingais pažadais viliojant migrantus į savo šalį ir siunčiant juos veržtis pro Lenkijos ir kitų kaimyninių Europos Sąjungos šalių sienas, keršijant už Bendrijos sankcijas Minskui, įvestas dėl represijų prieš opoziciją.

Padėtis pasienyje komplikavosi lapkričio 8 dieną, prie Lenkijos sienos iš Baltarusijos pusės susirinkus keliems tūkstančiams migrantų iš Vidurinių Rytų.

Reaguodamas į šiuos įvykius Briuselis planuoja sugriežtinti sankcijas Baltarusijai.

„Lukašenka reikalauja, kad panaikintume visas sankcijas. Šiandien imsimės atsako – griežtinsime sankcijas. Griežčiau kovosime su tam tikrais asmenimis, prisidedančiais prie neteisėto žmonių gabenimo“, – pirmadienį Briuselyje žurnalistams sakė Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maasas (Heikas Masas).

Pasak jo, „griežtos ekonominės sankcijos yra neišvengiamos“.

„Tai, ką matome Minske, ši nežmoniška sistema, naudojanti pabėgėlius kaip įrankį daryti spaudimą mums, Europos Sąjungai, nesikeičia, o padėtis pastarosiomis dienomis suprastėja“, – pridūrė H. Maasas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas

Antanas portretas
Na, čia pasakymas vidaus rinkai. Gi Pasaulis - mato tai ką mato.

Žinote

Žinote portretas
Aš juo tikiu. Karą seniausiai kelia vakarai. Jų akį traukia Baltarusijos resursai, gamtiniai ištekliai, iškišti savo prekes, prieš tai uždarius vietines gamyklas. Turkija gauna per metus ar ne tris.milijardus iš ES, kad laikytų migrantus pas save, bet ten prisiveisė turistinių agentūrų, parduodančių kelialapius į BY, o Turkijos oro linijos juos gabena. Ne batos, o es pinigais kuriamas konfliktas.

Anonimas

Anonimas portretas
cha ,tie skuduriniai nuodeguliai --dar ir labai arshus ir agresyvus ...Tai Sirijos ,Afgano,Irako ,Turkijos ir kitu =kurdai ,kuriuos tos valstybes veja lauk ,kaip veltedzius cigonus -dzipsiiii.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių