A. Lukašenka: Baltarusija ketina pirkti iš Rusijos ginklų už daugiau kaip 1 mlrd. dolerių

Baltarusija planuoja už daugiau kaip 1 mlrd. dolerių (0,84 mlrd. eurų) pirkti rusų gamybos ginklų, sekmadienį lankydamasis Baranovičių rajone Bresto srityje esančiame poligone, kur vyksta bendros rusų ir baltarusių karinės pratybos „Zapad 2021“ („Vakarai 2021“), pareiškė prezidentas Aliaksandras Lukašenka.

Valstybinės naujienų agentūros BelTA pranešime cituojami A. Lukašenkos žodžiai, kad „gynybos ir saugumo klausimams buvo skirta daug dėmesio per derybas Kremliuje“ ir kad ypač tai pasakytina apie oro erdvės gynybos „sistemų S-400 atsiuntimo perspektyvą“.

Atvykęs į poligoną stebėti vieno pratybų etapo, A. Lukašenka taip pat pareiškė, kad Minskas nesikalbės su Vakarais, kol nebus panaikintos sankcijos.

„Kol nebus panaikintos šios neprotingos sankcijos ir [nesibaigs] mūsų žmonių žeminimas, mes su jais nesikalbėsime“, – sakė jis.

Be to, A. Lukašenka paskelbė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas spalį atvyks į Baltarusiją dalyvauti Nepriklausomų Valstybių Sąjungos (NVS) viršūnių susitikime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas  portretas
Kvailys kaip ir konservai.

TVF

TVF portretas
TVF, kaip temn su jusu paskola Baltarusijos ukiui kelti?

kiek baltarusija moka

kiek baltarusija moka portretas
ji nieko nemoka, nes neturi kuo mokėti, ji tik prašo ir prašo.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių