Lenkijos valdančiųjų lyderis atmeta Vakarų požiūrį į translyčių asmenų teises

Lenkijos konservatyvios valdančiosios partijos lyderis sekmadienį pasisakė prieš, jo žodžiais, vakarietišką požiūrį į LGBTQ teises.

Partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) vadovas Jaroslawas Kaczynskis (Jaroslavas Kačynskis) savo požiūriui pagrįsti pateikė teorinę situaciją, kai asmuo, vardu Wladyslawas (Vladyslavas), kuris tradiciškai yra vyriškas vardas, ateina į darbą ir prašo jį vadinti Zosia – tradiciškai moterišku vardu.

„Ir pagal tai, ką mums rekomenduoja Vakarai, visi turėtų to laikytis, – sakė J. Kaczynskis per mitingą Lenkijos šiauriniame Grudziondzo mieste. – Mes neketiname žvalgytis į kieno nors miegamąjį, bet kartu norime išlaikyti normalumą.“

Pastaraisiais metais J. Kaczynskio partija prieš rinkimus naudojo prieš LGBTQ žmones nukreiptą retoriką. J. Kaczynskis rengiasi vesti partiją į kitais metais numatytus rinkimus.

Sekmadienį PiS lyderis pakartojo mintį, kurią ankstesnę dieną išsakė kitai rinkėjų grupei, kai pareiškė, kad atėjo laikas grįžti prie „tam tikrų padorumo taisyklių“ ir „normalios leksikos“.

Šeštadienį Lenkijos sostinėje buvo surengtos pagrindinės karo purtomos Ukrainos LGBTQ eitynės „KyivPride“, kurios šįmet vyko kartu su Varšuvos lygybės paradu. Renginyje dalyvavo dešimtys tūkstančių žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VAKARAI i e š k o nukrypėliams

VAKARAI i e š k o nukrypėliams portretas
naujų ir švarių lovų.-- kada ES baigsis NUKRYPĖLIŲ demonstracijos ir g r į š i m e prie-- PADORUMO t a i s y l k i ų, negi ne atsibodo,

Anonimas

Anonimas portretas
aš perskaičiau kas parašyta ir patylėsiu nes gero pasakyt nieko negaliu o visa kita nepatinka kažkokiai bendruomenei

Ne pd'Rąstas \\\\\..../////

Ne pd'Rąstas  \\\\\....///// portretas
Kada tuos ligonius gydys?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių