Lenkija: pasienyje su Baltarusija nutiesta tvora pasiteisino – neteisėtų migrantų vis mažiau

Lenkijos sienos apsaugos tarnyba pirmadienį pranešė, kad nuo tada, kai šalies pasienyje su Baltarusija buvo nutiesta tvora, beveik dviem trečdaliais sumažėjo bandymų kirsti sieną iš pastarosios šalies teritorijos.

Pasak sienos apsaugos tarnybos atstovo spaudai, kurį cituoja lenkų naujienų agentūra PAP, kovą buvo užfiksuoti iš viso 1 766 bandymai kirsti sieną. Birželį šis skaičius sumažėjo iki 596, o nuo liepos pradžios iki šios dienos užfiksuoti jau tik 125 atitinkami bandymai. Turimais duomenimis, pastaruoju metu kirsti sieną daugiausiai bandė jauni vyrai iš Afrikos.

Lenkijos ir Baltarusijos pasienis tapo problematišku, kai Minsko režimas, galimai keršydamas už sankcijas, praėjusiais metais pradėjo organizuoti migracijos srautus. Nors Baltarusija visuomet neigė, kad tyčia vilioja migrantus prie išorinių ES sienų, žadėdama jiems nesunkų patekimą į bloką, Lenkija jau spėjo sulaukti žmogaus teisių aktyvistų kritikos dėl vykdytos migrantų atstūmimo politikos.

186 km ilgio tvoros tiesimo Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje darbai buvo baigti birželio pabaigoje. Nors tikrasis abiejų šalių sienos ilgis yra 418 km, likusi jos dalis driekiasi vandens telkiniais.

Prasidėjus migrantų krizei, Lenkijos kariai pasienyje iš pradžių nutiesė laikiną tvorą, tačiau ją vis sugriaudavo į šalį masiškai mėginantys patekti žmonės. Naujoji tvora yra 5,5 metro ilgio, joje įrengtos kameros bei judesio davikliai. Skaičiuojama, kad ji Lenkijos vyriausybei atsiėjo maždaug 366 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių