Lenkija pailgins laiką tarp pirmosios ir antrosios vakcinos dozių

Lenkija pailgins laiką tarp pirmosios ir antrosios vakcinos nuo koronaviruso dozių ir tik viena doze skiepys jau persirgusius šia infekcija, ketvirtadienį teigė vyriausybė.

Antroji „Pfizer“ vakcinos dozė bus suleidžiama ne po 14, o po 42 dienų po pirmosios, o antroji „AstraZeneca“ vakcinos dozė bus sušvirkščiama po 12 savaičių.

Koronavirusu persirgę žmonės bus skiepijami tik viena vakcinos doze ir tik praėjus pusmečiui po infekcijos, sakė už Lenkijos vakcinacijos kampaniją atsakingas vyriausybės pareigūnas Michalas Dworczykas.

Tyrimai rodo, kad antrosios dozės atidėjimas nekenkia vakcinos efektyvumui, sakė pareigūnas.

Antrosios dozės atidėjimas reiškia, kad daugiau žmonių gali gauti pirmąją dozę ir bent dalinį imunitetą, ES susiduriant su vakcinų stygiumi.

Lenkija šiuo metu užbaigia mokytojų skiepijimo kampaniją ir netrukus pradės skiepyti 65-70 metų amžiaus bei lėtinėmis ligomis sergančius žmones, sakė pareigūnas.

Dabartiniame plane numatoma iki kovo pabaigos pirmąja doze paskiepyti bent 3,5 mln. žmonių, sakė M. Dworczykas.

Iki šios dienos Lenkija yra paskiepijusi 2,34 mln. žmonių, iš kurių 1,28 mln. paskiepyti abiem dozėmis.

Lenkijos sveikatos apsaugos ministras Adamas Niedzielskis šią savaitę sakė, kad visi pasiskiepyti norintys suaugę lenkai galės tai padaryti iki vasaros atostogų pabaigos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių