Lenkija gavo pirmąsias raketų sistemas HIMARS: dislokuos prie sienos su Rusija

Lenkija gavo pirmąją Jungtinių Valstijų pagamintų raketų paleidimo įrenginių HIMARS partiją, kurią, kaip ji teigė, planuoja dislokuoti su Rusija besiribojančiame regione, pirmadienį pranešė lenkų gynybos ministras.

„Šis ginklas bus dislokuotas mūsų šalies šiaurės rytuose,.. jo užduotis bus atgrasyti agresorių“, – žurnalistams sakė Mariuszas Blaszczakas (Marjušas Blaščakas).

Kovo mėnesį ministerija teigė, kad raketų sistemos bus dislokuotos kariniame dalinyje, įsikūrusiame Olštyne, maždaug už 80 km nuo sienos su Rusijos Kaliningrado anklavu.

M. Blaszczakas tvirtino, kad HIMARS raketos „sustiprins Lenkijos kariuomenę rytiniame Lenkijos flange ir Šiaurės Atlanto aljanso rytiniame flange“.

Šios raketos bus atgabentos į Lenkiją kaip galima greičiau.

Lenkija, besiribojanti su Ukraina, kurią tvirtai remia, 2019 metais iš JAV nusipirko 20 HIMARS ir dabar gavo pirmąją šių sistemų siuntą.

Tačiau Varšuva yra sakiusi, kad derėjosi su JAV dėl daugiau tokio tipo raketų paleidimo įrenginių įsigijimo.

„JAV Kongresas pritarė beveik 500 paleidimo įrenginių pardavimui Lenkijai. Šios raketos bus atgabentos į Lenkiją kaip galima greičiau“, – teigė M. Blaszczakas.

„Norime užtikrinti, kad pagal šią naują sutartį, dėl kurios buvo derėtasi, bendra HIMARS – tiek paleidimo įrenginių, tiek raketų – gamyba vyktų Lenkijoje. Tokį tikslą sau išsikėlėme“, – pridūrė jis.

Sausio pabaigoje Lenkija paskelbė smarkiai didinanti išlaidas gynybai – iki 4 proc. bendrojo vidaus produkto, – o ministras pirmininkas sakė, kad šalis turi greičiau apsiginkluoti dėl Rusijos karo Ukrainoje.


Šiame straipsnyje: LenkijaHIMARSpasienisRusijaJAV

NAUJAUSI KOMENTARAI

Marazmas

Marazmas portretas
Ka gavo Lietuva? Gal koki brokuota motocikla "ministeriui"?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių