Lenkija apkaltino vokiečių bendrovių valdomas žiniasklaidos priemones šališkumu

Likus keturioms dienoms iki įtemptų Lenkijos prezidento rinkimų antrojo turo Užsienio reikalų ministerija apkaltino vokiečių bendrovių valdomas žiniasklaidos priemones „manipuliacijomis“ ir „šališkumu“, nukreiptu prieš dabartinį valstybės vadovą Andrzejų Dudą.

Užsienio reikalų viceministras Szymonas Szynkowskis vel Sekas (Šymonas Šynkovskis vel Senkas) sakė valstybinei naujienų agentūrai PAP, kad pasiaiškinti dėl šios problemos buvo iškviestas vienas aukšto rango Vokietijos pareigūnas.

Anot viceministro, žiniasklaidos priemonės „užsiima manipuliavimu, sudarančiu šališkumo vieno kandidato naudai nedviprasmišką įspūdį“.

A. Duda, remiamas valdančiosios konservatyvios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS), per antrąjį rinkimų ratą ateinantį sekmadienį susigrums su liberalių pažiūrų kandidatu Rafalu Trzaskowskiu (Rafalu Tšaskovskiu), palaikomu opozicijos partijos „Pilietinė platforma“ (PO).

Prieš rinkimus vyriausybės politiką palaikantys veikėjai kritikavo numanomą užsienio politinį kišimąsi. Šis klausimas Lenkijoje itin opus dėl istorinių priežasčių.

Praeitą savaitę per rinkimų kampanijos mitingą A. Duda apkaltino Vokietijos žiniasklaidos grupių kontroliuojamus leidinius, įskaitant dienraštį „Die Welt“, vedant „nešvarią ir negailestingą kampaniją“.

A. Duda taip pat kritikavo bulvarinį leidinį „Fakt“, valdomą leidybos ir žiniasklaidos grupės „Ringier Axel Springer“, paskelbusį straipsnį apie vieną nuteistą pedofilą, kuriam prezidentas suteikė malonę.

Tuo metu JAV ambasadorė Varšuvoje Georgette Mosbacher (Džordžet Mosbacher) praeitą savaitę sureagavo į vieno PiS įstatymo leidėjo pažertus kaltinimus lenkų naujienų televizijai TVN24, valdomai JAV žiniasklaidos grupės „Discovery“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Karys

Karys portretas
KGB ir stazi tą patį kontora graužia vakarus!rusas needes nori kad ir visi badautu!!gaila Lenkijos Prezo

Uzslaptinti

Uzslaptinti portretas
Ka putleris pasakys, ta frau frankenstein is isdestys savo spaudoje. Tai tos pacios kontoros darbuotojai...

Anonimas

Anonimas portretas
Tai ko stojot į tą Europą, kad dabar inkščiat apie sienas ? Ar nesupratot, kad ji ateity bus vokiška ? Fiurerio svajonė išsipildė be šūvio....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių