Latvijos „Vienybė“ iki sausio 7-osios pasiūlys naują kandidatą į premjerus

  • Teksto dydis:

Latvijos centro dešiniųjų partija „Vienybė“ iki sausio 7 dienos pasiūlys naują kandidatą į premjerus ir gali pasirinkti arba kokį nors „Vienybės“ narį, arba ką nors, nepriklausantį šiai partijai.

„Labiausiai tikėtina, jog aptarsime galimą kandidatą su prezidentu, kad nesudarytume visuomenei įspūdžio, esą vyksta konfliktas su prezidentu“, - po šeštadienį įvykusio partijos tarybos posėdžio žurnalistams sakė parlamento pirmininkė Suolvita Abuoltinia, viena iš „Vienybės“ lyderių.

Taryba įteikė gėlių ir paplojo darbą baigiančiam Latvijos premjerui Valdžiui Dombrovskiui, kuriam padėkojo už darbą, ir sakė, kad „Vienybė“ didžiuojasi premjero sprendimu atsistatydinti ryšium su lapkričio pabaigoje įvykusia tragedija Rygos Zuolitūdės rajono prekybos centre „Maxima“, nusinešusia 54 žmonių gyvybes.

„Kiekvienas iš mūsų didžiuojasi Valdžiu Dombrovskiu, prisiėmusiu politinę atsakomybę už tragediją Zuolitūdėje“, - per partijos tarybos posėdį sakė Europos Parlamento narė Sandra Kalnietė.

Latvijos prezidentas Andris Bėrzinis sakė, kad naujos vyriausybės vadovu nerinks nieko iš jau pasiūlytų kandidatų.

Tarp kandidatų, kuriuos atmetė prezidentas, yra ir darbą baigiantis gynybos ministras Artis Pabrikas, kurį pasiūlė „Vienybė“.


Šiame straipsnyje: LatvijaLatvijos premjerasMaxima

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių