Latvijos verslininkas pritaria S. Skverneliui: latviai ir lietuviai – konkurentai

Latvijos verslininkas ir buvęs politikas Ainaras Šleseris teigia, kad Lietuvos premjeras Saulius Skvernelis, sakydamas, jog latviai ir lietuviai yra konkurentai, o ne broliai, yra teisus.

„Ministras pirmininkas yra pasakęs, kad mes esame ne broliai, o konkurentai. Tiesą sakant, jis yra teisus. Mes ir esame konkurentai. Turime remti konkurenciją, tačiau turime remti atvirą ir sąžiningą konkurenciją, vienodas teises visiems. Mes būsime broliai per konkurenciją, jei ji bus sąžininga. Priešingu atveju, nebūsime nei broliai, nei konkurentai, o priešai“, - ketvirtadienį žurnalistams sakė A. Šleseris.

ELTA primena, kad, kaip kiek anksčiau skelbė portalas LRT.lt, Lazdijuose viešėjęs į prezidento postą kandidatuojantis S. Skvernelis pareiškė, jog latviai lietuviams yra ne broliai, o konkurentai ekonomikos srityje.

„Latviai, estai, atrodo, visiškai būtų mūsų broliai, bet taip nėra. Jeigu kalbėtume apie tą pačią Latviją, tai yra vienas iš mūsų didžiausių ekonomikos plotmėj konkurentų“, - tuomet kalbėjo premjeras.

Pats S. Skvernelis vėliau savo „Facebook“ paskyroje teigė, kad nacionalinio transliuotojo internetiniame portale pateikta citata yra netiksli. Nors kartu ir tvirtino, kad su Latvija ekonomikos srityje yra konkurentai.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė kritiškai įvertino tokį S. Skvernelio žingsnį užsienio politikoje. Pasak šalies vadovės, reikia didelių sugebėjimų daryti tokią tarptautinę gėdą.

„Pastaruoju metu sugebėta grįžti iš Izraelio komandiruotės su protesto nota iš Palestinos. Sugebėta pasakyti kai ką apie artimiausius kaimynus. Reikia didelių sugebėjimų iš premjero pusės daryti tokią tarptautinę gėdą“, - žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Viskas Gerai Tik nereikia reklamos

Vika

Vika portretas
As lygiai tokios pacios nuomones, nes brolis broliui gali buti konkurentas, ir cia nieko nauja. Skvernelis pasake tiesa .

juokas

juokas portretas
o gelele per desimt meteliu to tai ir nesuprato
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių