L. Truss ragina britus susivienyti ir palaikyti naująjį karalių Charlesą III

Jungtinės Karalystės premjerė Liz Truss (Liz Tras) ketvirtadienį išreiškė užuojautą dėl karalienės Elizabeth II (Elzbietos II) mirties bei paragino britus susivienyti ir palaikyti naująjį monarchą Charlesą III (Karolį III).

„Šiandien karūna, kaip buvo daugiau nei tūkstantį metų, perduodama mūsų naujajam monarchui, mūsų naujajam valstybės vadovui, Jo Didenybei karaliui Charlesui III“, – ketvirtadienį sakė birtų ministrė pirmininkė.

„Turime susivienyti kaip tauta, kad paremtume jį ir padėtume jam prisiimti didžiulę atsakomybę, kurią jis neša už mus visus“, – pridūrė ji.

Mirusią karalienę ji pavadino „uola, ant kurios buvo pastatyta moderni Britanija“.

„Karalienė Elizabeth II suteikė mums stabilumo ir stiprybės, kurių taip reikėjo“, – sakė L. Truss.

Daugiau nei 70 metų valdžiusi Jungtinę Karalystę britų monarchė mirė eidama 97-uosius.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
isviso si svab statytine pati laikosi nes jos nieks nerinko o monarhija laikas isviso panaikint nes tai blogio lizdas is kur visi karai ir bedos ===

Emigr.

Emigr. portretas
Manau gėda Anglijai turėti tokios reputacijos karalių,geriau būtų atsisakęs sosto.Karaliene ilgai nepaliko savo sosto matomai del tos pačios priežasties,nes neturėjo ką i savo vietą siūlyti.

Jonas

Jonas portretas
Nežinau at jį galimą būtų palaikyti,jus turėtų vatsisakyti posto ir perleisti jį savo sūnui.Niekšas pražudė savo žmoną paleistuvaudamas su šita.Neturi jis valdyti Anglijos,negalima jam to patikėti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių