L. Truss į Dauningo gatvės 10-ąjį namą atsikraustys su paauglėmis dukromis ir sutuoktiniu

  • Teksto dydis:

Jungtinės Karalystės ministrė pirmininkė Liz Truss (Liz Tras) į Dauningo gatvės 10-ąjį namą atsikraustys su savo šeima – sutuoktiniu ir dviem paauglėmis dukromis, turėsiančiomis priprasti gyventi viename garsiausių šalies namų.

Frances (Fransis) ir Liberty (Liberti), kurioms, kaip manoma, yra atitinkamai 16 ir 13 metų, bus pirmos garsiuoju adresu gyvensiančios paauglės nuo 1997-ųjų, kai ten atsikraustė tuometinio leiboristų ministro pirmininko Tony Blairo (Tonio Blero) vaikai.

Laikraštis „The Times“ mergaičių atsikraustymą pavadino „idėja tiesiai iš situacijų komedijos: paauglė, išgyvenanti įžūlybės, nesiskaitymo ir nepagarbos tėvams piką, auga Dauningo gatvėje“.

Tačiau 47 metų L. Truss iki šiol atidžiai saugojo savo dukras nuo bet kokio viešumo.

Keliose nuotraukose, kurias ji yra paskelbusi socialiniame tinkle „Instagram“, mergaitės matomos iš nugaros: einančios su mokyklinėmis uniformomis ar važinėjančias paspirtukais parke.

Reporteriai jų amžių išsiaiškino pagal gimtadienio tortų nuotraukas.

Vienas šaltinis „The Times“ sakė, kad L. Truss ir toliau „uoliai saugos jų privatumą“.

Per torių lyderio rinkimų kampaniją L. Truss sakė, kad jos dukterys, kurios, kaip pranešama, lanko valstybines mokyklas, aktyviai įsitraukė į veiklą užkulisiuose.

„Mano vaikams buvo vieni ir ketveri, kai buvau išrinkta [parlamentare 2010 metais], tad visuomet sakau, kad niekaip kitaip jos negyveno, – laikraščiui sakė ministrė pirmininkė. – Visą laiką kalbuosi su jomis apie politiką.“

Pasak L. Truss, Frances „galbūt yra labiau centristė“, o Liberty – „galbūt šiek tiek labiau konservatorė“, bet „abi labai palaiko mane“.

Frances, mokykloje įgijusi kompiuterijos žinių, rinkimų kampanijos būstinėje dirbo skaitmeninėje komandoje, laikraščiui „The Daily Telegraph“ sakė L. Truss.

Liberty neretai dalyvaudavo kampanijos susitikimuose ir „nesivaržydama duoda man daug politinių patarimų“, pridūrė naujoji vyriausybės vadovė.

Liberty per rinkimų kampaniją ne kartą pastebėta vilkinti trikotažinius marškinėlius su užrašu „Liz – į lyderes“, pranešė prancūzų dienraštis „Le Monde“.

Rugpjūčio mėnesį L. Truss leidiniui „Daily Express“ sakė, kad jos dukterys „labai džiūgauja“, o Liberty „vis klausinėja, ar draugės galės kartais pas ją pernakvoti, jei pateksiu į 10-ąjį namą“.

Santūri laikysena

10 metų ministro pirmininko poste dirbęs T. Blairas tuo pačiu augino tris paauglius.

Vyriausias T. Blairo sūnus Euanas (Juanas) pagarsėjo tuo, kad jį, tuomet 16-metį, policija rado girtą gulintį ant šaligatvio Londono centre.

Į Dauningo gatvę jis atsikraustė būdamas 13-os.

Vėliau ministrų pirmininkų rezidencijoje gyvendavo tik kūdikiai ir paauglystės dar nesulaukę vaikai, uoliai saugoti nuo žiniasklaidos įsibrovimų.

Boriso Johnsono (Boriso Džonsono) ir jo žmonos Carrie (Keri) du maži vaikai – dvejų Wilfredas (Vilfredas) ir pernai gruodį gimusi Romy (Romi) – buvo nufotografuojami tik iš nugaros.

Visai kitaip gyveno dažnai fotografuoti ir aptarinėti JAV prezidentų vaikai, pavyzdžiui, Chelsea Clinton (Čelsi Klinton) ar Obamų dukterys Sasha (Saša) ir Malia (Malija).

Nors L. Truss pozavo su savo vyru finansininku Hugh O'Leary (Hju O'Liriu) prie juodų Dauningo gatvės 10-ojo namo durų, ji pabrėžia, kad sutuoktinis nori išvengti didelio dėmesio.

„Jis puikus žmogus, bet nesitikiu, kad dalyvaus vyriausybės reikaluose“, – liepą laikraščiui „The Telegraph“ sakė L. Truss.

Ji pridūrė, kad 48 metų sutuoktinis ją „fantastiškai“ remia, bet „turbūt teisinga sakyti, kad jis niekada nenorėjo būti priešakinėje politikos linijoje“.

Pora susipažino per Konservatorių partijos suvažiavimą. Liverpulyje gimęs H. O'Leary nesėkmingai siekė tapti tarybos nariu.

Pora susituokė 2000-aisiais. Po kelerių metų pasirodė pranešimų apie L. Truss romaną su vienu vedusiu parlamentaru, galėjusių sužlugdyti jos karjerą. Sutuoktiniai atlaikė šį išbandymą ir liko kartu.

Per Šv. Valentino dieną L. Truss socialiniame tinkle „Instagram“ pavadino H. O'Leary savo „gyvenimo meile“.

Draugai laikraščiui „The Guardian“ pasakojo, kad H. O'Leary nenorėtų visą laiką gyventi Dauningo gatvėje ir „nebus Denisas“ – kaip ištikimasis Margaret Thatcher (Margaret Tečer) vyras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių