Politikos analitikas apie „užsienio agentų“ įstatymą: niekada nepasiduosime ir kovosime

  • Teksto dydis:

Populistinė Sakartvelo valdžia po audringo trečio svarstymo priėmė prieštaringai vertinamą „užsienio agentų“ įstatymą. Milijardieriaus Bidzinos Ivanišvilio valdoma Sakartvelo Vyriausybė tikina, kad pagal Kremliaus režimo pavyzdį parengtas įstatymas išskaidrins įvairių organizacijų finansavimą, o daugiau kaip metus protestuojantys įstatymo priešininkai neabejoja, kad taip bus pakirsti demokratijos pagrindai.

Trečiasis galutinis „užsienio agentų“ įstatymo svarstymas prasidėjo dar vienomis masinėmis muštynėmis Sakartvelo parlamente.

Susiskaldžiusi opozicija neturi balsų, kad įprastiniu būdu sustabdytų B. Ivanišvilio valdančiosios partijos „Sakartvelo svajonė“ įstatymų leidėjų daugumą, todėl į darbą vėl buvo paleisti kumščiai.

Už parlamento sienų prieš „užsienio agentų“ įstatymą protestavo ir studentai. Pagal šį įstatymą, bet kuri nevyriausybinė ar kita organizacija, kurios biudžete daugiau kaip 20 proc. sudaro parama iš užsienio, privalo registruotis kaip užsienio įtakos agentė.

Opozicijos nuomone, tai tiesiog šiurkštus būdas užgniaužti bet kokias nevyriausybines organizacijas, kritikuojančias B. Ivanišvilio valdžią.

„Svarbu pademonstruoti, kad Sakartvelo visuomenė ir šalies žmonės nesutiks blokuoti savo kelio į Europos Sąjungą (ES) ir grįžti atgal į Sovietų Sąjungą. Niekada, niekada, niekada, niekada nepasiduosime ir kovosime. Neabejoju, kad vis daugiau žmonių išeis į gatves“, – kalbėjo politikos analitikas Aleks Petrijašvili.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Masiniai protestai dėl šio Vladimiro Putino antidemokratinių represijų stiliaus įstatymo neleido valdančiajai partijai priimti „užsienio agentų“ įstatymo praeitais metais. Protestai dėl antro bandymo prastumti šį įstatymą parlamente tęsiasi jau kelias savaites.

„Tai, ką jie daro, yra visiškai nelegalu. Žmonės surengė taikų protestą, o jūs matote, kad jie elgiasi neteisėtai. Tai B. Ivanišvilio darbas, o žmonės niekada nepasiduos. Sakartvelo žmonės laimės šį mūšį“, – šnekėjo vyras.

ES ir JAV atvirai perspėjo Sakartvelo valdžią, kad toks miglotas, daugiausiai prieš nepriklausomas žiniasklaidos priemones nukreiptas įstatymas, smarkiai komplikuos Sakertvelo kelią į ES.

Savo ruožtu daugiau kaip dešimt metų Sakartvelą valdanti populistinė B. Ivanišvilio Vyriausybė toliau tvirtina, kad atves šalį į ES ir net NATO, bet neaišku, kokiais būdais ir, atrodo, kad jai labiau rūpi tiesiog stiprinti savo valdžią.

„Nevyriausybinių organizacijų finansavimas, dėl kurio mums dažnai priekaištaujama ir kuris laikomas parama iš užsienio, iš tikrųjų beveik visas skiriamas agentūroms stiprinti ir atvesti jas į valdžią. Todėl šios lėšos neturi nieko bendro su parama. Priešingai, vienintelis jų tikslas – atimti Sakartvelo suverenitetą“, – nurodė „Sakartvelo svajonės“ partijos garbės pirmininkas B. Ivanišvili.

Prieš „užsienio agentų“ įstatymą griežtai pasisako Sakartvelo prezidentė Salome Zurabišvili, bet valdančioji partija gali įveikti jos veto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha  portretas
Bezdina ivanašvilis tas pats kas mūsų vatkus, pasimovė vargšai ant šūdinos vatos ,dabar kenčia...

Geras

Geras portretas
O pas mus toks istatymas negalioja ? Jau gal pradejo Rusiskus-Baltarusiskus tv kanalus rodyti ? Jau gal visi netrukdomai gali savo nuomone reiksti per tv? Absurdas ir keturgubi standartai o Lenzberg tesia toliau savo seimos tradicijas-Kegbistine misija

mociute

mociute portretas
tik paziurekit,sugriautos ukrainos mazai,anukas nuleke griaut gruzijos,osiaube
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių