Kovai su AIDS rengiamas Vienos pokylis šiemet vyks paskutinį kartą

  • Teksto dydis:

Vienas didžiausių pasaulyje kovai su AIDS skirtas labdaros renginys – Vienos gyvenimo pokylis (Vienna's Life Ball) – birželį vyks paskutinį kartą, penktadienį pranešė renginio organizatoriai.

Pasak Gery Keszlerio (Gerio Kešlerio), pažanga, kurią pavyko pasiekti kovojant su AIDS per 26 renginio organizavimo metus, lėmė, kad darosi vis sunkiau surinkti lėšų šiam renginiui.

„Iš mirties nuosprendžio AIDS virto chroniniu susirgimu. Dėl tokios sėkmės mes susiduriame su paradoksalia situacija, kad turime mažai žmonių – šalies ir tarptautiniu mastu – kurie linkę remti kovos su AIDS projektus“, – sakė G. Keszleris Austrijos naujienų agentūrai APA.

Buvusio vizažisto G. Keszlerio su kitais bendražygiais pradėtas rengti pokylis, vykstantis didingoje Vienos rotušėje, per visus tuos metus leido surinkti maždaug 30 mln. eurų Austrijoje ir užsienyje, nurodo jo organizatoriai.

Nuo Vienos LGBT bendruomenės iniciatyvos prasidėjęs renginys išaugo į didžiulį pokylį, sutraukiantį daugybę įžymybių ir iki 45 tūkst. žiūrovų kasmet.

Įvairiuose leidiniuose spausdinamos nuotraukos įamžindavo prabangius drabužius, kuriuos vilkėdavo garsieji pokylio svečiai. Į 2015 metais „Šventojo pavasario“ tema surengtą šventę atvykę svečiai raudonuoju kilimu ėjo apsirengę rojaus paukščiais, angelais ir Amazonės gražuolėmis.

Tarp pokylio dalyvių buvo galima sutikti nuo garsiausių pasaulio politikų – tokių kaip buvęs JAV prezidentas Billas Clintonas (Bilas Klintonas) – iki mados pasaulio ikonų – tokių kaip Vivienne Westwood (Vivjen Vestvud), Jeanas-Paulis Gaultier (Žanas Polis Gotjė) ir Naomi Campbell (Naomi Kempbel).

Renginyje taip pat yra dalyvavę tokie aktoriai kaip Charlize Theron (Šarliz Teron), Sharon Stone (Šeron Stoun), Seanas Pennas (Šonas Penas) ir Antonio Banderasas (Antonijus Banderasas), bei muzikos žvaigždės Eltonas Johnas (Eltonas Džonas) ir Conchita Wurst (Končita Vurst).

Tačiau surenkamų pinigų sumos pastaruoju metu vis mažėjo – 2018 metais buvo paaukota vos 1,3 mln. eurų – ir vis mažiau pateisino išlaidas šiam pokyliui organizuoti.

26-asis ir paskutinis Vienos pokylis vyks birželio 8 dieną. Viena iš jo svečių bus amerikiečių aktorė Katie Holmes (Keiti Holms).

K. Holmes yra AIDS tyrimų nepelno organizacijos „amfAR“ ambasadorė. Siekiant patenkinti, kaip tikimasi, išaugsiančią paskutinio renginio bilietų paklausą, pardavimui bus skirta papildomų bilietų, sakė G. Keszleris.

„Buvo neįtikėtini, fantastiški ir intensyvūs metai“, – prisiminė G. Keszleris, kalbėdamas apie visą Vienos pokylių organizavimo istoriją.

„Pasiekėme daugiau, nei galėjome svajoti. Esu labai dėkingas, – sakė jis. – Dabar atėjo laikas gerai užbaigti šį projektą.“

G. Keszleris pridūrė, kad už renginio organizavimą atsakinga asociacija „Life+" toliau kovos su AIDS sergančių žmonių diskriminacija ir stigmatizavimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kažkam BIZNIS užsiraukė.

Anonimas

Anonimas portretas
Žmonėms paprasčiausiai atsibodo tas šlykštus šiknakraipis ir jie nebeduoda pinigų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių