Kova su klimato kaita: princas Williamas paskelbė apie naują didelę premiją

Jungtinės Karalystės (JK) princas Williamas antradienį paskelbė apie naują „prestižiškiausią aplinkosaugos premiją per visą istoriją“, kuria skatins ieškoti inovatyvių kovos su klimato krize būdų.

Ateinantį dešimtmetį „Earthshot“ premija kasmet bus apdovanojami penki nusipelnę asmenys, tikimasi, kad šios premijos paskatinti aktyvistai iki 2030 m. pateiks mažiausiai 50 atsakymų į didžiausias planetai iškilusias problemas.

Siekiama ieškoti naujų būdų kovoti su klimato kaita, spręsti klausimus, susijusius su energetika, gamta, biologine įvairove, vandenynais, oro užterštumu ir gėlo vandens stygiumi.

Premija, kurią steigti įkvėpė ambicingos buvusio JAV prezidento Johno F. Kennedy'o „Moonshot“ mėnulio programos pavyzdys, garantuoja „reikšmingą finansinę išmoką“, sakoma pareiškime.

Princas Williamas teigė, kad Žemė yra „ties reikšmingu posūkiu“, todėl žmonėms reikės įgyvendinti „svarbų pasirinkimą“.

„Arba ir toliau gyvensime taip, kaip dabar, ir mūsų planetai pridarysime neatitaisomos žalos, arba atminsime, kad, būdami žmonės, turime iš kartos į kartą perduodamą sugebėjimą vesti, daryti išradimus ir spręsti problemas. Prisiminkime visas žadą atimančias ir įkvepiančias civilizacijas, kurias sukūrėme, taip pat laiką taupyti leidžiančias technologijas, kurias išradome, bei faktą, kad žmogų nuskraidinome į mėnulį. Žmonės gali pasiekti didžių dalykų“, – sakė Williamas.

„Ateinantys dešimt metų bus vienas didžiausių mums mestų išbandymų – tai bus veiksmo, siekiant išsaugoti Žemę, dešimtmetis“, – tvirtino jis.

Premija gauti gali ir individualūs asmenys, ir bendruomenės bei verslo įmonės, kandidatai bus pradėti svarstyti jau 2020 m., o pirmąją premiją žadama įteikti 2021 m.

Šią iniciatyvą palaiko aplinkosaugininkai, aktyvistų grupės bei mokslininkai, tarp jų ir JK laidų apie gamtą vedėjas Davidas Attenboroughas.

Per vaizdo įrašą, skirta paminėti premijos steigimą, jis sakė: „Moonshot“ dvasia gali mus vesti ir šiandien, kai esame priversti susidurti su iššūkiais Žemėje.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
Tai jau senelio bizni perime senelis anksciau ta tema stume ir sake kad kitam gyvenime noretu gimti bacila kur sunaikintu zemes nereikalingus valgytojus coa matyt apie auksini milijarda kalba buvo

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
KLIMATAS YRA GEOFIZINIS PROCESAS! JĮ REIKIA PAŽINTI BET NE KOVOTI SU JUO! Vienoks klimatas yra Šiauriniame Žemės pusrutulyje; Kitoks jis yra Pietiniame ! Dar daugiauI Nuo mūsų EROS pradžios - Šiauriniame Žemės pusrutulyje klimatas pastoviai - šilo ir šils ateityje! Pietiniame - ŠALO ! Ir ŠALS ATEITYJE! KOVOTI REIKIA NE SU KLIMATO KAITĄ, bet su - ORO - VANDENS - UGNIES - TARŠĄ!!!

...

... portretas
Elementaru - BŪTINA kiek galint greičiau sustabdyt VISAS vėjo (velnio) jėgaines!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių