Korupcija kaltinama E. Kaili: negrįšiu į Graikiją, kol nebus įrodytas mano nekaltumas

Graikijos europarlamentarė Eva Kaili, apkaltinta korupcija vykdant „Katargeito“ tyrimą, pažadėjo negrįžti į tėvynę, kol nebus išteisintas jos vardas.

„Jei man nepavyks įtikinti Belgijos teisingumo, kad esu nekalta, niekada nebegrįšiu į savo gimtąją šalį“, – sekmadienį Graikijos savaitraštyje „To Vima“ paskelbtame interviu sakė ji.

Penktadienį E. Kaili buvo paleista iš kalėjimo, bet jai buvo paskirtas namų areštas. Ji advokato automobiliu buvo nuvežta į savo butą netoli Europos Parlamento pastato.

44-erių buvusiai EP vicepirmininkei buvo nurodyta iki teismo likti namuose ir nešioti elektroninį sekimo įtaisą.

Europos Sąjungos politinį gyvenimą sukrėtusio korupcijos skandalo viešoji figūra jau keturis mėnesius praleido suimta Belgijoje, kol vyksta tyrimas.

E. Kaili partneriui, padėjėjui Parlamente Francesco Giorgi (Frančeskui Džordžiui) taip pat buvo pateikti kaltinimai, o vasario pabaigoje jis buvo paleistas į laisvę su sąlyga, kad bus stebimas elektroniniu būdu.

Jei man nepavyks įtikinti Belgijos teisingumo, kad esu nekalta, niekada nebegrįšiu į savo gimtąją šalį.

„Visas mano pasaulis sugriuvo 2022-ųjų gruodį, kai žiniasklaida mane informavo apie kaltinimus mano partneriui ir mano vaiko tėvui“, – „To Vima“ pasakojo E. Kaili.

„Buvo akimirkų, kai galvojau baigti šią kančią... bet mintis apie dukrą neleido man sustoti“, – pridūrė ji.

Belgijos europarlamentaras Marcas Tarabella (Markas Tarabela) ir buvęs buvęs italų EP narys Pieras Antonio Panzeri (Pjeras Antonijus Panceris) ketvirtadienį buvo paleisti į savo gyvenamąsias vietas Belgijoje, taip pat su elektroninėmis sekimo apyrankėmis.

Tyrimas susijęs su įtariamais Kataro ir Maroko bandymais įgyti įtakos Europos Sąjungos įstatymų leidybos institucijoje, visų pirma bandant sušvelninti kritiką dėl darbo teisių padėties prieš 2022-aisiais Katare rengtą pasaulio futbolo čempionatą.

Abi šalys, kaip ir E. Kaili bei M. Tarabella, neigia, kad yra susijusios su neteisėtais veiksmais.

Graikė buvo viena iš keturių pernai gruodį sulaikytų asmenų. Tuomet belgų tyrėjai per virtinę kratų Briuselio rajone paėmė 1,5 mln. eurų grynaisiais.

Iš jos taip pat buvo atimtos Parlamento pirmininkės pavaduotojos pareigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vitalija

Vitalija portretas
Aš nežinau,kaip padidinti,o visi tik trokšta,kaip numest svorio.Vita

Anonimas

Anonimas portretas
Europine Briuselio sutrauka tu seniai savo nekaltuma milijonus vogdama prap.i.s.ai.

jo

jo  portretas
kalta nori but nekalta.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių