Koronaviruso infekciją įveikęs princas Čarlzas drąsina britus neprarasti vilties

Covid-19 infekciją įveikęs 71 metų britų sosto įpėdinis princas Čarlzas trečiadienį pirmą kartą po pasveikimo kreipėsi į visuomenę. Vaizdo įraše jis drąsino piliečius koronakrizės akivaizdoje.

„Niekas negali pasakyti, kada tai baigsis. Tačiau tai baigsis, – sakė Čarlzas. – Iki tol pamėginkime būti kupini vilties, pasitikėti savimi pačiais ir kitais ir džiaugtis geresne ateitimi“.

Laikytis socialinės distancijos yra „keista, erzinanti ir dažnai kankinanti“ patirtis, kalbėjo princas, kuriam po užsikrėtimo teko izoliuotis – jo izoliacija baigėsi antradienį. Jis mintimis esą dabar pirmiausiai yra su koronaviruso aukų artimaisiais ir infekuotaisiais. Ypač jis ir jo žmona Camilla nerimauja dėl vyresnių žmonių, kurie „susiduria su dideliais sunkumais“, – sakė Čarlzas.

Jo tėvai – 93 metų karalienė Elžbieta II ir 98-erių princas Filipas nuo kovo vidurio yra Vindzoro pilyje. Dėl garbaus amžiaus jie laikomi ypač neatspariais virusui.

Pastarąją parą Didžiojoje Britanijoje virusas pirmą kartą pražudė daugiau kaip 500 žmonių. Sveikatos ministerijos duomenimis, Covid-19 aukomis tapo 563 asmenys. Bendras mirčių skaičius karalystėje išaugo iki 2 352. 30 000 žmonių virusas patvirtintas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių