Klimato aktyvistai blokavo vieną pagrindinių kelių į Hagą

Šimtai klimato aktyvistų šeštadienį blokavo vieną pagrindinių kelių į Hagą, nepaisydami bandymų užkirsti kelią jų protestui.

Protestuotojai, kurių daugelis turėjo vėliavas su aplinkosaugos grupės „Extinction Rebellion“ simboliu, susirinko kelyje A12 netoli laikinos Nyderlandų parlamento būstinės. Juos stebėjo policija ir šimtai kitų demonstrantų.

Praėjus maždaug valandai pareigūnai ėmėsi areštuoti demonstrantus, atsisakiusius pasitraukti nuo kelio.

Anksčiau šią savaitę šeši „Extinction Rebellion“ aktyvistai buvo sulaikyti dėl įtarimų kursčius maištauti, susijusių su raginimais dalyvauti šiame proteste. Teisėjas penktadienį paliko galioti draudimą kitam aktyvistui 90 dienų rodytis tame rajone.

Šie areštai ir draudimas sukėlė aktyvistų nepasitenkinimą ir pareiškimus, kad taip pažeidžiama jų teisė taikiai protestuoti.

„Extinction Rebellion“ atstovė Anne Kervers (Anė Kervers) sakė, jog didelis dalyvių skaičius „parodo, ką visuomenė galvoja apie subsidijas iškastiniam kurui ir bauginimą bei nesmurtinės klimato aktyvistų veiklos kriminalizavimą“.

Prokurorai teisino savo veiksmus ir sakė, kad įtariamieji ragino šalininkus dalyvauti „pavojingoje ir trukdančioje“ kelio blokadoje.

„Raginimas įvykdyti kriminalinį nusikaltimą, tokį kaip viešojo kelio blokavimas, prilygsta kurstymui maištauti“, – sakoma prokuratūros pareiškime. Jame teigiama, kad judraus kelio į Hagą blokavimas kelia pavojų automobilininkams ir protestuotojams.

Tačiau „Extinction Rebellion“ aktyvistai pažadėjo tęsti protestus ir reikalauti, kad vyriausybė panaikintų mokestines lengvatas kompanijoms, susijusioms su iškastiniu kuru.

Kiti aktyvistai prie protesto prisidėjo iš solidarumo.

„Mes labai susirūpinę, kad teisė protestuoti Nyderlanduose vis labiau varžoma. Tvirtai palaikome taikius aktyvistus, besinaudojančius savo teise protestuoti“, – prieš demonstraciją paskelbtame pareiškime sakė Andy Palmenas (Andis Palmenas) iš aplinkosaugos aktyvistų organizacijos „Greenpeace“ Nyderlandų skyriaus.


Šiame straipsnyje: Hagaklimato aktyvistaiprotestai

NAUJAUSI KOMENTARAI

EUSSR

EUSSR portretas
Paradoksas, kad tokios biodujos kaip CO2 patapo dabar baubu. Išties, CO2 yra natūraliai gamtoje atsirandančios dujos, dujos kurios yra natūralių gyvybės biociklų sudedamoji dalis. Žalieji bolševikai spiegia, kad jei CO2 dar padidės (dabar apie 400 ppm) tai bus žemiai ATA. Atsiverskim IPCC ataskaitas ir pažiūrėkime kieko to CO2 buvo milijonai metų atgal? O gi virš 1000. Nepaisant to, žemė išgyveno ir dar 8 milijardai beždžionių prisidaugino.

Girinis

Girinis portretas
Liurbiai , medelius sodinkit,pinigai oro neisvalo tik labiau Tersia .

Lopeta

Lopeta portretas
Kiek tinginiu i gatves isejo, kosmaras.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių