Kinijos pareigūnų delegacija su retu vizitu lankosi Taivane

  • Teksto dydis:

Grupė pareigūnų iš Šanchajaus šeštadienį atvyko į Taivaną – tai pirmasis Kinijos politikų vizitas į šią salą nuo 2020-ųjų.

Reaguodami į šį vizitą, protestuoti susirinko daugybė aktyvistų.

„Kinija lauk“, – šaukė kai kurie prie Taipėjaus oro uosto susirinkę demonstrantai, laikydami plakatus su užrašais „Taivanas ir Kinija – dvi atskiros valstybės“, taip išreikšdami nepritarimą Pekino teiginiui, jog Taivanas yra jo teritorijos dalis.

Per COVID-19 pandemiją dėl griežtos pasienio kontrolės abiejų šalių santykiai smarkiai sumenko, tačiau dėl didėjančios įtampos bendradarbiavimas buvo itin retas ir prieš koronavirusą.

Spalį Taivanas vėl atvėrė savo sienas, bet nepaisant to sugriežtino taisykles Kinijos piliečiams, įskaitant draudimą turistams atvykti į šalį.

Delegacija iš šešių narių, kuriai vadovauja Šanchajaus Taivano reikalų skyriaus vadovo pavaduotojas Li Xiaodongas (Li Siaodongas) atvykusi į oro uostą žiniasklaidai nepateikė jokių komentarų.

Juos priimanti Taipėjaus miesto valdžia pranešė, kad trijų dienų vizito metu grupė aplankys žibintų festivalį, skirtą Naujiesiems metams pagal Mėnulio kalendorių paminėti, ir kultūros objektus.

Kai kurie protesto akcijos dalyviai sakė, kad tikisi, jog Kinijos pareigūnai kelionės metu „susipažins“ su Taivano demokratija.

Vadovaujant prezidentui Xi Jinpingui (Si Dzinpingui), kuris teigia, kad „susivienijimas“ su Taivanu neturi būti perduotas ateities kartoms, Pekinas sustiprino karinį, demokratinį ir ekonominį spaudimą Taivanui.

Jungtinių Valstijų įstatymų leidėjai, įskaitant tuometinę Atstovų Rūmų pirmininkę Nancy Pelosi (Nensi Pelouzi), sukėlė Pekino pasipiktinimą praėjusiais metais apsilankę Taivane, kurį Kinija laiko savo teritorijos dalimi.

Atsakydama į tai, Kinijos prezidento vyriausybė pakėlė naikintuvus ir bombonešius bei paleido raketų į jūrą netoli 22 mln. gyventojų turinčios salos.


Šiame straipsnyje: TaivanasKinija

NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
matomai tai nuvyko su juridiniu ultimatomu nes pilosi isvyko nieko nepesusi nes truko maldeikiuko???===

EILINIS KLAUSIMAS

EILINIS KLAUSIMAS portretas
Ką Amerikos teroristai pametė Taivanyje? Scenarijus nesikeičia. Iki Ukrainos valstybės perversmo Obama Ukrainos naciams buvo pervedę 5 milijardus dolerių. Taivaniui jau pervedė 1 milijardą...Mat sala mažesnė. Ir vėl bus liejamas kraujas, o Amerika bus "ne prie ko"...Dar ir lojantys kiemsargiukai padės...

Gaavryyy \\\\\...//////

Gaavryyy \\\\\...////// portretas
kas vyksta,o tiet "kovojai"?____URM'e,tavęs netsiklausė?___Dumk pas senelį patarimo.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių