Kinija ryšius su PSO nutraukusias JAV kaltina savanaudiškumu ir šantažu

Kinija pirmadienį apkaltino Jungtines Valstijas savanaudiškumu, amerikiečių prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) pareiškus, kad jis nutrauks savo šalies ryšius su Pasaulio sveikatos organizacija (PSO).

Vašingtonas ir Pekinas pastaruoju metu konfliktavo įvairiais klausimais, o penktadienį D. Trumpas sakė, kad nutrauks ryšius su Jungtinių Tautų sveikatos organizacija, kurią anksčiau apkaltino pernelyg dideliu atlaidumu Kinijai.

Didelio JAV finansavimo PSO neteko pasaulyje toliau siaučiant mirtinai pavojingam koronavirusui, kuris atsirado praėjusių metų pabaigoje Kinijoje.

„Tarptautinė bendruomenė bendrai nesutinka su tokiais JAV savanaudiškumo, atsakomybės vengimo ir kenkimo tarptautiniam bendradarbiavimui kovojant su epidemija aktais“, – pirmadienį eilinėje spaudos konferencijoje sakė Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Zhao Lijianas (Džao Lidzianas).

Jis pridūrė, kad PSO „negali tarnauti tik vienai šaliai ir neturėtų vadovautis šalies, kuri jai daugiausiai moka, valia“.

JAV skirdavo didžiausią sumą PSO, bet balandžio mėnesį D. Trumpas sustabdė finansavimą organizacijai, apkaltinęs ją nepakankamomis pastangomis COVID-19 pradiniam plitimui stabdyti ir per dideliu nuolaidžiavimu Kinijai.

D. Trumpas sakė, kad reikia „atsakymų iš Kinijos dėl šio viruso“, bet Pekinas įnirtingai atmeta įtarimus, kad Kinija neteikė pakankamos reikšmės grėsmei, kai patogenas pirmą kartą pasirodė centriniame Uhano mieste.

Zhao Lijianas pirmadienį sakė, kad „epidemijos akivaizdoje bet koks PSO slopinimas ar net šantažavimas yra gyvybės ignoravimas, iššūkis humaniškumui ir tarptautinio bendradarbiavimo griovimas“

Pasak atstovo, Kinija „vaidins savo deramą vaidmenį kaip atsakinga didelė šalis“ ir rems PSO vadovavimą kovojant su virusu bei raginant tarptautinę bendriją susivienyti, taip pat didins politinę paramą bei finansavimą šiai organizacijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tas PSO tai kiniečių komunistai su Sorosinių išgamomis.

satanistas

satanistas portretas
PSO tai musu seimo ir vyriausybes atitikmuo-viskas zmoniu gerovei,o jeigu visi zmones suzinotu kas remia PSO...lietuvoj nera korupcijos,teisesauga pasitiki visi rinkejai,kainos tik mazeja,kyla ekonomika
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių