Kijevas: Ukraina ir Vakarai užkirto kelią Rusijos eskalacijai

Ukraina antradienį pareiškė, kad jos bendromis diplomatinėmis pastangomis su Vakarų sąjungininkais pavyko užkirsti kelią Rusijos invazijai, dėl kurios būgštauta pastaruoju metu.

„Mums ir mūsų sąjungininkams pavyko užkirsti kelią bet kokiai tolesnei Rusijos eskalacijai. Jau vasario vidurys, ir jūs matote, kad diplomatija ir toliau veikia“, – žurnalistams sakė užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba.

D. Kulebos komentarai pasirodė kitą dieną po to, kai Rusija užsiminė, jog esama galimybių tęsti derybas su Vakarais, siekiant išspręsti priešpriešą, kurią sukėlė Maskvos pasipriešinimas NATO plėtrai Rytų Europoje ir Ukrainos siekis vieną dieną prisijungti prie Aljanso.

Jungtinės Valstijos ir jų sąjungininkės Europoje kategoriškai atmeta tokius reikalavimus.

Rusijos gynybos ministerija antradienį pranešė, kad dalis netoli Ukrainos dislokuotų pajėgų po pratybų pradeda grįžti į savo bazes.

Ukrainiečių pareigūnai pastarosiomis savaitėmis reiškė abejones dėl JAV žvalgybos pranešimų, kad Rusija, pasienyje su Ukraina sutelkusi per 100 tūkst. karių, ruošiasi neišvengiamai atakai prieš savo vakarinę kaimynę.

Tačiau D. Kuleba pabrėžė, kad įtampa prie Ukrainos sienų tebėra didelė ir Rusijai vis dar reikia atitraukti likusias pajėgas.

„Turime taisyklę: netikėkite tuo, ką girdite, tikėkite tuo, ką matote. Kai pamatysime atitraukimą, tikėsime deeskalacija“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

užkirto kelią ??

užkirto kelią ?? portretas
Koks Debilas sukure šita straipsni ??

reikia sugebeti

reikia sugebeti portretas
patys, taip vadinami vakaraI,i prisidare problemu, kaip ne keista patys baigia ir isspresti. MALACIAI.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių