Kampanijai už pasitraukimą iš ES vadovaus buvęs M. Thatcher finansų ministras

  • Teksto dydis:

Nigelas Lawsonas (Naidželas Losonas), ėjęs finansų ministro pareigas, kai prie Didžiosios Britanijos vyriausybės vairo stovėjo Margaret Thatcher (Margaret Tečer), ketvirtadienį paskelbė, kad vadovaus grupei dabartinio premjero Davido Camerono (Deivido Kamerono) Konservatorių partijos narių, kurie per referendumo kampaniją agituos rinkėjus balsuoti už pasitraukimą iš Europos Sąjungos.

Laikraštyje „The Times“ publikuotame savo straipsnyje euroskeptikas N.Lawsonas, kuris vadovaujant M.Thatcher 1983-1989 metais užėmė Britanijos iždo kanclerio postą, rašė, kad D.Camerono planai spausti Bendriją įgyvendinti reformas yra „itin liesi“ ir mažai tikėtina, kad bus įgyvendinti.

N.Lawsonas, kuris yra euroskeptiškų pažiūrų torių parlamentarų grupės „Konservatoriai už Britaniją“ pirmininkas, nurodė, kad ragins Britaniją pasitraukti iš 28 nares turinčio bloko, „jei nebus realių reformų“.

„Deja, ES tiesiog nėra pasirengusi reformuotis ar atsižvelgti į reikalavimus grąžinti galias valstybėms narėms ir jų žmonėms“, - rašė N.Lawsonas.

D.Cameronas siekia, kad iki referendumo dėl galimo Britanijos pasitraukimo iš ES, kurį numatyta surengti iki 2017 metų pabaigos, būtų peržiūrėtos šalies narystės Bendrijoje sąlygos.

N.Lawsonas teigė, kad D.Cameronas jau „sušvelnino“ kai kiuriuos savo reikalavimus, ir paragino premjerą nubrėžti tam tikras „raudonąsias linijas“.

N.Lawsonas apie savo ketinimus aktyviai agituoti britus referendume balsuoti už šalies pasitraukimą iš Bendrijos paskelbė tokiu metu, kai Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partija (UKIP) kviečia visas prieš ES nusistačiusias politines grupes burtis į naują judėjimą „Pasitraukti.ES“ (Leave.EU).

Praėjusią savaitę kalbėdamas UKIP konferencijoje, partijos lyderis Nigelas Farage'as (Naidželas Faradžas) sakė, kad pasitraukimo šalininkų stovykla rengiasi „iškovoti istoriškiausią ir svarbiausią politinę pergalę bet kurio iš mūsų gyvenime“.

Apklausoje, kurią „The Times“ užsakymu atliko „YouGov“, 40 proc. respondentų nurodė, jog balsuos už pasitraukimą iš ES, o 38 proc. sakė, kad atiduos savo balsą už pasilikimą Bendrijoje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

anglija

anglija portretas
gali elgtis kaip išmano, tik ar tai jai pačiai duos naudos, gal tik didelį triukšmą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių