Jungtinė Karalystė seks JAV pavyzdžiu ir išves dalį karių iš Afganistano

Jungtinė Karalystė (JK), tikėtina, paseks JAV pavyzdžiu ir sumažins savo karių skaičių Afganistane, bet ir toliau bendradarbiaus su jo vyriausybe ir JAV, siekiant apsaugoti šalies saugumą, teigė JK gynybos sekretorius Benas Wallace’as, informuoja „Reuters“.

Gynybos sekretorius B. Wallace’as teigė, kad amerikiečiai šiame etape pasitraukia ne visiškai, taip pat ir JK, kuri šiuo metu yra dislokavusi Afganistane apie 1 000 savo karių.

JAV antradienį paskelbė, kad smarkiai sumažins savo karių skaičių Afganistane. JAV planuoja prieš pasibaigiant dabartinio prezidento Donaldo Trumpo kadencijai sausio viduryje savo šalies karių skaičių Afganistane sumažinti nuo 4 500 iki 2 500.

Netrukus po to NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas įspėjo, kad skubotas JAV, vadovaujančios NATO koalicijai Afganistane, pasitraukimas galėtų lemti dar daugiau smurto.

„Dabar mūsų laukia sunkus sprendimas. Beveik 20 metų buvome Afganistane, ir nė viena NATO sąjungininkė nenori būti ilgiau, nei būtina. Tačiau tuo pačiu metu per ankstyvo ar nekoordinuoto pasitraukimo kaina gali būti labai didelė“, – teigė J. Stoltenbergas.

NATO turi Afganistane mažiau nei 12 000 karių iš daugybės šalių, kurie padeda mokyti ir konsultuoti šalies saugumo pajėgas.

Pastaruoju metu Afganistane yra stipriai išaugęs smurto mastas, Talibanas nuolatos rengia išpuolius prieš valdžios vadovus, saugumo pajėgas ir civilius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
pagaliau išpašolvonins tuos okupantus

Anonimas

Anonimas portretas
Išvys ir litvinus. Parveš cinkuotose dėžutėse, jei negerai elgsis ir per daug šakosis. .

Anonimas

Anonimas portretas
Sovietai 10 metų, o jankiai- 20.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių