JT teisių grupė teigia, kad Nikaragva įvykdė egzekuciją 40 žmonių

  • Teksto dydis:

Jungtinių Tautų Žmogaus teisių grupės ketvirtadienį pranešė, kad Nikaragvos prezidento Danielio Ortegos vyriausybė įvykdė mirties bausmę mažiausiai 40 žmonių ir įsakė ligoninėms negydyti per antivyriausybinius protestus sužeistų demonstrantų.

JT Žmogaus teisių ekspertų grupė Nikaragvos klausimais teigė, kad šie pažeidimai prilygsta nusikaltimams žmoniškumui. Po 2018 metų protestų D. Ortega įkalino oponentus ir uždraudė pilietines grupes, kurios, jo teigimu, buvo užsienio organizuoto sąmokslo jį nuversti dalis.

Grupė savo ataskaitą pristatė Ženevoje. Ataskaitoje taip pat smerkiama D. Ortegos vyriausybė už tai, kad iš 222 oponentų buvo atimta pilietybė. Praėjusį mėnesį šie žmonės buvo įsodinti į lėktuvą, skrendantį į Jungtines Valstijas.

Ataskaitoje teigiama, kad D. Ortegos vyriausybė vykdė „neteismines egzekucijas, savavališkus sulaikymus, kankinimus ir kitokį žiaurų, nežmonišką ar žeminantį elgesį“. Nikaragvos vyriausybė atsisakė pripažinti šią grupę.

Ataskaitoje teigiama, kad „70–80 proc. (demonstrantų) mirčių sukėlė šaunamieji ginklai, o didžioji dalis (žaizdų) buvo protestuotojų gyvybiškai svarbiose kūno vietose“.

Ataskaitoje teigiama, kad prie žudynių prisidėjo D. Ortegos partija „Frente Sandinista“, jos jaunimo sparnas, vyriausybės tarnautojai, buvę kariškiai ir net gatvės gaujų nariai, kuriuos užverbavo su aukšto rango pareigūnais susiję asmenys.

Policija ir gydytojai reikalavo, kad giminaičiai pasirašytų dokumentus, kuriais atsisakytų savo teisių į aukų kūnų skrodimą ar teisių pateikti skundą dėl mirčių, sakoma ataskaitoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A graziai

A graziai portretas
Alektros kedej,nu jau tikri ,,amerokratai,,.

tik

tik portretas
visas sis genocidas kvepia obam zydbankiais po setono zvaigzde kurios simbolius zymejo fasistai tu paciu zydrotsildu finansuojami pan. vyksta siandien netanjuhu diktate kai pinigai yra 1v ===

Pasake

 Pasake  portretas
šuniukai tu kurie skaito kad viskas kas i pietus yra ju nuosavas Backyrad. Kaip ten su Maduro jis jau tapo geras:) Vien United Fruit Company reikaliukai ko verti:) O Iran–Contra affair -taip fainai ir demokratiškai:) Ponas gegemonas visai pamete krantus:)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių