JK kitą savaitę prasidės tyrimas dėl mirtino incidento po išpuolio prieš S. Skripalį

Jungtinėje Karalystėje ateinančią savaitę prasidės viešas tyrimas dėl moters, kuri 2018 metais buvo paveikta nervus paralyžiuojančios medžiagos „Novičiok“, mirties, ketvirtadienį pranešė vyriausybė.

Tikimasi, kad per šį tyrimą galėtų būti atskleista daugiau informacijos apie įtariamą Rusijos vaidmenį tame incidente.

Visapusiškas teisminis tyrimas dėl Dawn Sturgess (Don Sterdžes) mirties Solsberyje pradedamas augant įtampai tarp Vakarų šalių ir Kremliaus dėl Maskvos įsiveržimo į Ukrainą.

Didžioji Britanija dėl atakos panaudojant „Novičiok“ kaltina du rusų saugumo tarnybos pareigūnus. Įtariama, kad jie į šalį atvyko pateikę suklastotus pasus. Manoma, kad operacijai vadovavo trečias agentas.

Jų taikinys buvo Solsberyje gyvenęs buvęs dvigubas agentas Sergejus Skripalis, kuriam Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas grasino atkeršyti.

S. Skripalis ir jo dukra Julija 2018 metų kovą buvo rasti netekę sąmonės ant suoliuko pietvakarių Anglijos mieste Solsberyje.

Abudu liko gyvi po intensyvaus gydymo ligoninėje ir šiuo metu gyvena turėdami apsaugą.

44 metų J. Sturgess mirė 2018 metų liepą po to, kai apsipurškė, kaip ji manė, kvepalais iš išmesto buteliuko. Iš tikrųjų buteliuke buvo mirtinas cheminis ginklas.

JK vidaus reikalų sekretorė Priti Patel pranešė, kad viešas tyrimas prasidės kitą ketvirtadienį, jam vadovaus buvęs Aukščiausiojo Teismo teisėjas Anthony Hughesas (Entonis Hjuzas).

Šiuo procesu pakeičiamas anksčiau paskelbtas koronerio tyrimas ir bus sudaryta galimybė „išklausyti visus svarbius įrodymus“, nurodė P. Patel.

„Tai svarbus žingsnis siekiant užtikrinti, kad Dawn Sturgess šeima gautų jiems reikalingus atsakymus“, – pridūrė sekretorė.

Dėl incidento Solsberyje Vakarų valstybės ir Rusija ėmėsi didžiausio diplomatų išsiuntimo istorijoje, o Londonas ir jo sąjungininkai pradėjo taikyti riboto pobūdžio sankcijas Maskvai.

Dabar šias baudžiamąsias priemones gerokai pranoko Vakarų atsakas į V. Putino agresiją prieš Ukrainą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
lordai suvers visa ta novicfeika putkai pagal sena paproti skandinanti reikia greiciau paskandint nes to nori masonai?'
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių