JAV valstybės sekretorius A. Blinkenas pažadėjo daugiau bendradarbiauti su sąjungininkėmis

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas trečiadienį pažadėjo laikytis naujo požiūrio ir artimiau bendradarbiauti su sąjungininkais.

Jo teigimu, Vašingtonas nevers savo partnerių konflikte su Kinija rinktis pusių.

„Mūsų sąjungininkams nešant lygią naštos dalį, jie pagrįstai tikisi lygių teisių priimti sprendimus“, – NATO būstinėje Briuselyje sakė A. Blinkenas.

„Gerbsime tai, pradėsime nuo konsultacijų su savo draugais – nedelsiant ir dažnai“, – teigė JAV aukšto rango diplomatas.

Per pirmąjį vizitą į Europą JAV valstybės sekretorius pasakyta kalba, kuria jis palietė skirtingus klausimus, rodo didelį JAV požiūrio pasikeitimą Joe Bideno kadencijos laikotarpiu, lyginant su Donaldo Trumpo kovingu požiūriu.

J. Bidenas siekia laikytis daugiašalio požiūrio, norėdamas NATO sąjungininkus ir partnerius, pavyzdžiui, Europą, įtraukti į bendrą demokratijos frontą, kuris galėtų atsakyti Kinijai.

„JAV nevers sąjungininkų daryti „mes arba jie“ pasirinkimo Kinijos klausimu“, – teigė A. Blinkenas.

JAV valstybės sekretorius sakė, kad „Kinijos prievartos elgesys neabejotinai kelia grėsmę mūsų kolektyviniam saugumui ir klestėjimui.“

„Vis dėlto tai nereiškia, kad šalys negali bendradarbiauti su Kinija tais klausimais, kuriais pavyksta sutarti, pavyzdžiui, siekiant spręsti klimato kaitos ir sveikatos apsaugos krizės problemas“, – sakė jis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

"ŽADA GLAUDŽIAU BENDRADARBIAUTI"...

"ŽADA GLAUDŽIAU BENDRADARBIAUTI"... portretas
O ką darė iki šiol? Atsakau - iki šiol vis nurodinėjo. Teroristai iš už Atlanto jau suprato, kad Rusija, Kinija, Europos valstybės - ne žąsiukai, kuriuos kur nori varai ir kam nori parduodi. Šie teroristai jau priėjo liepto galą. Tai parodė paskutiniai Prezidento rinkimai ir tragiška kova Amerikoje su pandemija.

Anonimas

Anonimas portretas
Zasinai, klausykit ka sneka jusu ponas. Tikekit, mokekit ir nieko nebijokit. Ponas kol jusu nenumels - NEZUDYS.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių