JAV už 600 mln. dolerių parduos raketų Pietų Korėjai ir Japonijai

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos penktadienį pranešė patvirtinusios daugiau kaip 600 mln. dolerių vertės susitarimą parduoti Pietų Korėjai ir Japonijai oro erdvės gynybos raketų, regione atsinaujinant įtampai su Šiaurės Korėja.

Valstybės departamentas nurodė pritaręs susitarimui parduoti 94 iš laivų paleidžiamas zenitines raketas SM-2, taip pat 12 jų valdymo sistemų už bendrą 313,9 mln. dolerių (281 mln. eurų).

Be to, buvo suteiktas leidimas parduoti Japonijai 160 priešlėktuvinių raketų AMRAAM ir susijusios valdymo įrangos už 317 mln. dolerių (283,7 mln. eurų).

Šie pardavimai „palaikys Jungtinių Valstijų užsienio politikos ir nacionalinio saugumo uždavinius“, padedant svarbiems sąjungininkams, be to, jie „nepakeis pagrindinės karinės pusiausvyros regione“, sakoma Valstybės departamento pranešime.

Šiaurės Korėja praeitą savaitę išbandė, anot Pietų Korėjos kariškių, dvi mažo nuotolio raketas. Tai buvo jau antras Pchenjano raketų paleidimas per trumpesnį kaip savaitės laikotarpį.

Šie bandymai buvo atlikti įstrigus deryboms tarp Šiaurės Korėjos ir JAV, nors Amerikos prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) anksčiau gyrėsi sustabdęs Pchenjano raketų bandymus.

Vasarį įvykęs antrasis D. Trumpo ir Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno (Kim Čen Uno) iširo nepasiekus jokio susitarimo, Jungtinėms Valstijoms atsisakius nusileisti reikalavimams sušvelninti sankcijas, kol Pchenjanas dar nėra atlikęs jokių reikšmingų žingsnių savo branduolinio ginklavimosi programai stabdyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geras biznis

Geras biznis portretas
Parduos.....paskui kariaus.....

...

... portretas
Jankiai savo š. atsikrato?..

to y

to y portretas
nu bet matai kokie tie japosškos, rusiško miro nepasirinko...:)))))
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių