JAV sugriežtins vizų išdavimo nėščioms moterims taisykles

JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija ketina nuo sausio 24 d. įvesti naujas vizų išdavimo nėščioms moterims taisykles. Tai trečiadienį pranešė naujienų agentūra „The Associated Press“.

Agentūros žurnalistams pavyko susipažinti su dokumentais, kurie buvo išplatinti Valstybės departamento darbuotojams. Jie leidžia daryti išvadą, jog JAV diplomatinių misijų pareigūnai, gavę nėščių moterų prašymus išduoti vizą, turės nuspręsti, ar joms ketinimas gimdyti Jungtinėse Valstijose yra pagrindinis kelionės į šią šalį tikslas. Tais atvejais, kai šis tikslas bus pripažintas pagrindiniu, nėščių moterų prašymai bus nagrinėjami tokia pat tvarka, kaip ir užsieniečių, norinčių gauti Jungtinėse Valstijose medicinos paslaugų. Šiais atvejais vizos prašančios nėščios moterys, be kita ko, turės patvirtinti, jog jos ketina gauti Jungtinėse Valstijose medicinos paslaugų, taip pat turi pakankamai lėšų, kad apmokėtų šias paslaugas.

Pasak agentūros šaltinių, ketvirtadienį Valstybės departamentas oficialiai pateiks informaciją apie naujas taisykles. Jos, kaip manoma, įsigalios jau penktadienį. Publikacijoje pateiktais vertinimais, pavyzdžiui, 2012 metais apie 36 tūkstančius moterų specialiai atvyko į JAV, kad pagimdytų šioje šalyje, o paskui išvažiavo.

2019 metų rugpjūtį D. Trumpas pareiškė, jog Vašingtono administracija svarsto galimybę panaikinti automatišką JAV pilietybės suteikimą vaikams, gimusiems Amerikos teritorijoje. Jis paaiškino pirmiausia turįs omenyje tuos atvejus, kai šeimos iš užsienio neteisėtai ar teisėtai specialiai atvyksta gimdyti vaiko į JAV, kad šis galėtų gauti Amerikos pilietybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nėščioms reikia sėdėti namuose, o ne bastytis po pasaulį.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių