JAV sudavė aviacijos smūgių Irano remiamoms grupuotėms Sirijoje ir Irake

JAV kariškiai, nurodžius prezidentui Joe Bidenui (Džo Baidenui), sekmadienį Irako ir Sirijos pasienio rajone sudavė aviacijos smūgių „objektams, kuriais naudojasi Irano remiamos sukarintos grupuotės“.

Pentagono atstovas spaudai Johnas Kirby (Džonas Kirbis) sakė, kad šios grupuotės iš atakuotų objektų rengdavo bepiločių orlaivių atakas prieš JAV pajėgas Irake.

Pasak J. Kirby, JAV kariškiai taikėsi į tris operatyvinius ir ginklų saugojimo objektus: du Sirijoje ir vieną Irake. Aviacijos smūgius atstovas pavadino gynybiniais ir sakė, kad tai buvo atsakas į „virtinę Irano remiamų grupių atakų prieš JAV interesus Irake“.

„Jungtinės Valstijos ėmėsi būtinų, tinkamų ir apgalvotų veiksmų, suplanuotų eskalacijos rizikai apriboti ir aiškiai bei nedviprasmiškai atgrasymo žiniai pasiųsti“, – sakė J. Kirby.

Karą Sirijoje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) kiek anksčiau pranešė, kad per amerikiečių aviacijos smūgius Sirijos rytuose prie sienos su Iraku žuvo mažiausiai penki Irano remiami kovotojai, o dar keli buvo sužeisti.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi SOHR, informaciją gaunanti iš šaltinių tinklo Sirijoje, nurodė, kad tarp atakuotų taikinių yra kariuomenės pozicijų.

Sirijos valstybinė naujienų agentūra SANA pranešė, kad žuvo vienas vaikas, o dar mažiausiai trys žmonės buvo sužeisti.

Aviacijos smūgiai yra antra tokio pobūdžio JAV ataka prieš Irano remiamus kovotojus Sirijoje po prezidento J. Bideno inauguracijos.

Pentagonas nurodė, kad atakuotais objektais naudojosi tokios ginkluotos grupės kaip irakiečių šiitų „Kataeb Hezbollah“ ir „Kataeb Sayyid al Shuhada“.

JAV interesai Irake pastaraisiais mėnesiais buvo ne kartą atakuoti. JAV dėl šių atakų kaltina su Iranu susijusias irakiečių grupes.

Vasario mėnesį per JAV smūgius objektams Sirijos rytuose, kuriais naudojasi Irano remiamos grupuotės, žuvo daugiau kaip 20 kovotojų, nurodo SOHR.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
rymais juk s iam klonui dave tik pairasyt generolas ir tas nezino ka pasirase panasiai pompeo susidorojo su persu generolu ir Trumpas turejo pasirasyt juk sis zydu veikejas bandys jav prezidentu tapt?;;;...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių