JAV strateginiai bombonešiai dalyvavo pratybose Estijos oro erdvėje

JAV strateginiai bombonešiai „Rockwell B-1B Lancer“ praeitą savaitgalį dalyvavo pratybose Estijos oro erdvėje, pirmadienį pranešė estų kariškiai.

Iš Ferfordo karinių oro pajėgų bazės Jungtinėje Karalystėje praeitą šeštadienį pakilę lėktuvai treniravosi su Estijos priešakiniais atakų vadovais, sakoma Estijos gynybos pajėgų Generalinio štabo pranešime.

Per šias pratybas buvo ugdomi sausumos ir oro pajėgų sąveikos gebėjimai. Priešakiniai atakos vadovai atlieka itin svarbų vaidmenį derinant abiejų rūšių pajėgų veiksmus – jie yra atsakingi už aviacijos smūgių nukreipimą ir smūgių koregavimą, veikdami priešakinėse linijose.

Jungtinių Valstijų kariuomenė nuolat rengia tokio pobūdžio pratybas, kad patikrintų savo dalinių kovinę parengtį. Be to, tokios treniruotės taip pat padeda didinti NATO šalių kariuomenės specialistų įgūdžius.

Strateginiai bombonešiai „B-1B Lancer“ gali nešti įvairių tipų įprastinę ginkluotę – valdomas ir nevaldomas bombas bei raketas, taip pat branduolinius ginklus. Nepapildęs degalų toks lėktuvas gali nuskristi apie 7,4 tūkst. km, taip pat skristi dideliu greičiu skristi itin mažame aukštyje, prisitaikydamas prie reljefo.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Taigi gina prisigrobtus piniguocių turtus, argi neaisku ? Estiski liandzbergiai irgi tirta, kad nepasikartotų 1940 metai, kai neteko visko

idomu

idomu portretas
Kaip susiję strateginiai bombonešiai su gynyba?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių