JAV Senatas pradeda pirmos juodaodės teisėjos kandidatūros į AT tvirtinimą

JAV Senatui pirmadienį pradedant svartyti Ketanji Brown Jackson (Ketandži Braun Džekson) kandidatūrą į Aukščiausiojo Teismo teisėjus, senatoriai prieš ilgą klausymų maratoną buvo perspėti, kad jų sprendimą vertins istorija.

Jei K. B. Jackson kandidatūra bus patvirtinta, ji taps pirmąja per šalies istoriją juodaode moterimi šiame poste.

JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) kandidatė į Aukščiausiojo Teismo teisėjus buvo oficialiai pristatyta per televiziją transliuoto posėdžio pradžioje. Jos kandidatūros nagrinėjimui skirtos dvi atsakymų į klausimus dienos ir dar viena liudytojų išklausymo diena.

„Teisėja Ketanji Brown Jackson yra puiki teisininkė, pasižyminti išskirtiniu charakteriu ir sąžiningumu“, – socialiniame tinkle „Twitter“ prieš posėdį parašė J. Bidenas.

„Ji nusipelnė būtų patvirtinta kita Aukščiausiojo Teismo teisėja“, – pridūrė prezidentas.

51 metų K. B. Jackson yra buvusi valstybės samdoma gynėja, turinti beveik dešimtmečio darbo žemesnės instancijos teismuose patirtį. Ji yra dirbusi AT paliekančio Stepheno Breyerio (Stiveno Brejerio), darbą baigiančio liberalių pažiūrų teisėjo, padėjėja. 

Demokratų lyderiai tikisi, kad galutinis balsavimas dėl jos patvirtinimo Senate įvyks iki balandžio pradžios. Pastaruoju metu dėmesys teismui išaugo, kai savaitgalį dėl „į gripą panašių simptomų“ buvo hospitalizuotas 73 metų teisėjas konservatorius Clarence'as Thomasas (Klarensas Tomasas) – antras juodaodis aukščiausios instancijos teismo teisėjas istorijoje.

Tikimasi, kad C. Thomasas bus išleistas iš ligoninės po dienos ar dviejų.

K. B. Jackson yra pirmoji juodaodė, pretenduojanti tapti JAV Aukščiausiojo Teismo teisėja. Be to, ji būtų pirmoji demokratų prezidento kandidatė, paskirta į šią aukščiausią JAV teismų sistemos instanciją po Elenos Kagan (Elenos Keigan) 2010-aisiais. 

„Pradedant šią reikšmingą tvirtinimo procedūrą ir mums atliekant savo konstitucinę pareigą... aš... prašau komiteto narių, pagalvoti, kaip istorija vertins kiekvieną senatorių“, – savo įžanginėje kalboje sakė Senato Teismų komiteto pirmininkas Dickas Durbinas (Dikas Derbinas).

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šiandien klausiausi Baideno kalbos....

Šiandien klausiausi Baideno kalbos.... portretas
Tokio niekšiško melo dar negirdėjau. Jis jau kaltina Rusiją, kad ji ruošiasi prieš Ukrainą panaudoti cheminį ginklą. Viską aiškina taip, ką patys darė Vietname. Patys pristatė chemijos laboratorijų visame pasaulyje. Tuo pačių ir Ukrainoje. Šiandien Donecko, Lugansko respublikų kariai paėmė tų laboratorijų gaminamus pavyzdžius. Matomai, jau padai svyla tiems teroristams iš už Atlanto. Iš anksto kaltinimus permeta Rusijai.

...

... portretas
nueik į pabėgėlių centrą ir paklausyk kiek ten iš jų šneka ta ukrainska mova,aplinkui velikij mogučij

PER PREZIDENTO RINKIMUS MATĖME....

PER PREZIDENTO RINKIMUS MATĖME.... portretas
Specialiai suradau nuotraukas, kaip Amerikoje baltieji klaupiasi prieš juodaodžius...Artėja laikas, kai Amerikoje, aplamai, neliks baltaodžių, o Lietuvoje lietuvių. Įtariu, kad šiandien lietuvių tauta Lietuvoje sudaro koks trečdalis gyventojų. Sulauksime - kai Lietuvoje pagrindinė kalba bus "Ukrainska mova"...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių